Indledning
I mediebranchen er det blevet diskuteret hvor vidt det skal være slut med udelukkende at fokusere på det negative og det problemfyldte i nyhederne, og hvordan der burde eller ikke burde være flere konstruktive nyheder.

Der udtrykkes meninger om at vores nyheder burde indeholde mere fokus på ideer, og bedre løsninger som læseren kan gøre brug af.

Men som til alt andet, er der forskellige holdninger til denne nye ide som DR`S nyhedschef, Ulrik Haagerup, lagde op til diskussion.

Men er det så en god ide at bytte en del af alle de rå og ægte nyheder, ud med flere ideer og løsninger. Eller er det bare en anden måde at sige på at de mener den danske mediebranche ikke ligger nok låg på virkeligheden.

Uddrag
Begrebet betyder at nyhederne skal komme med flere løsninger og ikke kun fokusere på det negative ude i verden, det er journalistik som gerne vil vise sandheden og vise verden som den bedst muligt er.

Det betyder ikke at de ikke skal vise virkeligheden, men der skal bare være mere fokus på den mere positive del. Et eksempel på dette kan være FN’s årlige nyhedsbrev ”Verdens bedste nyheder”.

De skriver hvert år et nyhedsbrev som kun har indhold om positive begivenheder der er sker rundt i hele verden, de viser altså den positive OG virkelige del af verden og derfor begrænser de altså ikke virkeligheden men de tager bare ikke udelukkende fat i det dårlige.

En anden som er i samme hjørne som Lisbeth Knudsen, men har vidst en bedre forståelse for begrebet, er Michael Dyrby, tidligere nyhedsdirektør på Tv 2 Nyhederne. Han siger at han ”ikke ville være en del af et team, der løser problemer”.

Han vil altså ikke skrive nyheder der skal løse problemer, men bare fortælle om dem. Men der findes ingen udvikling i det.

En der nemlig er modsat er Cathrine Gyldensted, hun skriver nemlig at ”der er udvikling, vækst og mulighed” i konstruktive nyheder. Hvis nyheder alligevel er til, for at fortælle om verdens problemer, ens eget lands problemer og lokale problemer.