Indholdsfortegnelse
Opgave 1
- Persona:

Opgave 3
- Konkurrencemæssige positioner:
- Porters Five Forces (Brancheanalyse):
- Konkurrenter i branchen:
- Nye indtrængere:
- Substituerende produkter:
- Konklusion:

Opgave 4

Opgave 5
- Udfordring for Tinderbox:
- Begrundelse:
- Løsningsforslag 1 - Fokus på promotion
- Løsningsforslag 2 - Fokus på det sociale liv på en festival

Uddrag
Følgende besvarelse omhandler en målgruppebeskrivelse. Yderligere er der udarbejdet et bud på en persona for en af målgrupperne.

En af Tinderboxs målgrupper er unge i alderen 16-24 år. Målgrupper karakteriseres både af mænd og kvinder.

Under følgende målgruppe vil størstedelen have sommerferie ved festivalens tidspunkt på året. Dette skyldes at de fleste er studerende på enten gymnasium eller universitetet.

Derfor er udgør denne målgruppe bl.a. 35% af tinderboxs besøgende. Nogle under samme målgruppe har sabbatår og derfor lavere mulighed for at have fri under tidspunktet på festivalen.

De geografiske forhold spiller yderligere en væsentlige rolle i forbindelse med festivalens besøgende. Tinderbox festivalen foregår i Odense på Fyn og vil derfor være mere populær i samme område.

Fordelt over landet vil der på samme tidspunkt være andre alternativer end tinderbox. I Jylland er der f.eks. Nibe Festival samt Smukfest mens der på Sjælland findes markedslederen Roskilde Festival.

Denne målgruppes valg af festival vil især blive påvirket af vennernes og omgangsgruppens beslutning.

Endvidere vil kunstnerprogrammet betyde meget for målgruppens valg af festival. Hvis en populær kunstner inden for følgendes målgruppes interesse optræder vil antallet af besøgende stige.

Behovet for denne målgruppe vil være en helhedsoplevelse hvor der både skal være mulighed for det sociale behov og egobehovet.

Det er især vigtigt for målgruppen at festivalen gør det muligt at høre relevant musik inden for målgruppens interesse, samt skabe sjove og gode stunder med deres omgangskreds.

Derudover er det vigtigt for visse folk under målgruppen at dække egobehovet. I forbindelse med dette søger de anderkendelse gennem de sociale medier.

En festival vil være en oplagt mulighed til at poste billeder, videoer og andre opslag der kan skabe anderkendelse.

Disse er derfor også en vigtig målgruppe for tinderbox da det skaber gratis promotion for deres brand.