Muhammed Tegningerne | DHO

Indledning
Igennem denne dansk histore opgave/DHO, vil der blive forsøgt at finde svar på den opstillet problemformulering, som forlyder sig som følgende:
“- Redegør for årsagerne til og hændelserne omkring den såkaldte Muhammed-krise i 2005.
- Udarbejd en billedeanalyse af en eller flere selvvalgte “Muhammed-tegninger”, der oprindeligt blev udgivet i Jyllandsposten.
- Diskuter konsekvenserne af Jyllandspostens tegninger på verdenssamfundet og relationerne mellem den vestlige og den muslimske verden i dag”
For at kunne finde svar på denne problemformulering vil der igennem opgaven blive benyttet empiri, den kvantitative metode, læring fra undervisning og E-bøger så vidt muligt. Disse redskaber vil kunne give en viden og forståelse, til den grad at det vil være muligt at formilde videre - og give en kvalificeret konklusion på opgaven og forklaring på omstændighederne.
Opgaven er interessant da den belyser problemer, som selvcensur, frygt og ytringsfriheden. Alt dette påvirkede også Danmark politisk set, hvilket også er en interessant indgangsvinkel - samt hvordan problemet er blevet løst, eller om der stadig er fjendligt blod mellem parterne efter disse hændelser.

Indholdsfortegnelse
Dansk Historie Opgave 1
Indholdsfortegnelse 2
Indledning 3
Beskrivelse af opgaven 4
Analyse 5
Diskussion 7
Perspektivering 9
Konklusion 10
Litteraturliste 11
Bilag 12

Uddrag
Beskrivelse af opgaven:
Muhammed-krisen er ikke blot en fortælling om et forbund af tegnere der afbillede den islamiske profet Muhammed, men en fortælling om selvcensur og angst overfor at benytte ytringsfriheden.
Det hele startede en sommeraften i 2005, hvor den danske forfatter Kåre Bluitgen var til fest med nogen gamle venner fra den politiske venstrefløj - og snakken faldt hen på hans nyeste projekt. En børnebog omhandlende profeten Muhammed, men han havde mødt problematikken at ingen tegnere, som han havde spurgt, ville lave illustrationer til hans nye bog, af frygt for hvad der ville kunne ske med dem. I vennegruppen hvor samtalen var faldet hen på børnebogen, sad der en journalist fra Ritzau, som senere hen ringede op til forfatteren Kåre Bluitgen for, at høre om Bluitgen havde fundet sin tegner - og det havde han, men tegneren ville være anonym af frygt for hvad der ville kunne ske med ham. Denne tegner har senere udtalt “Jeg ved godt, at det er åndssvagt at ligge under for den slags fanatisme, men jeg frygter at blive passet op på gaden og få bank eller det, der er værre” .

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu