McDonalds afsætning | Opgave

Indholdsfortegnelse
Hvad er McDonald’s?
McDonald’s ide, mål og målgruppe
Værdikæde
Omverdensmodellen
SWOT-analyse

Uddrag
Virksomhedens omverden påvirker virksomheden. Nogle af elementerne kan virksomheden i et vist omfang selv påvirke. Dette kaldes den afhængige omverden.

Der er nogle andre ting, virksomheden ikke kan påvirke - dette kaldes den uafhængige omverden.
For at få et overblik over den afhængige og uafhængige omverden laves omverdensmodellen.

Afhængige omverden:
I den afhængige omverden spiller konkurrenterne en stor rolle. Det er for eksempel Burger King, Carl’s Junior og andre fastfood-restauranter. Her må McDonald’s skille sig ud, og ifølge dem selv gør de det ved at have udvidet deres åbningstider - nogle restauranter har endda åbent 24 timer i døgnet .

Også det, at McDonald’s tilbyder morgenmad og er blevet et nøglehulscertificeret, er med til at trække flere kunder til sig.

Desuden har kunderne også stor betydning for McDonald’s: Målgruppen er primært børnefamilier, mens andre i alle aldre, også benytter sig af fastfood-restauranten.
For at trække børn og børnefamilier til sig har McDonald’s indført legepladser samt legetøj i børnemenuerne.

De trækker unge til sig, ved at det er nemt og billigt og ved at udvide åbningstiderne, for så kan unge for eksempel tage på McDonald’s, når byturen er slut.

Uafhængige omverden:
I den uafhængige omverden er der flere ting, der spiller ind, heriblandt demografi: McDonald’s primære målgruppe er børnefamilier. Dette kræver, at der er mange børnefamilier, og at McDonald’s henvender sig til børnefamilier - det gør de ved at tilføje legetøj til børnemenuerne og sørge for et sjovt miljø med legerum samt have deres maskot, Ronald McDonald .

Desuden ses der også en stigning i antal børnefamilier i Danmark .
Sådan noget som kultur betyder noget for McDonald’s, da samfundet er begyndt at gå mere op i sundhed og fitness . McDonald’s tilpasser derfor sin menu, så nu tilbyder de morgenmad, fuldkornsboller, har lavet et partnerskab med Fødevarestyrelsen og er blevet et nøglehulscertificeret spisested .

Massemedier kan nemt påvirke folks holdning til noget - dette ses for eksempel ved nogle af de skræmme videoer, der er lavet for netop at skræmme folk i forhold til McDonald’s.

Et eksempel er en artikel fra Ekstra Bladet, hvor overskriften lyder: “TV: McDonald's-kyllinger groft tortureret” - for dem, der kun læser overskriften, virker det som om, McDonald’s ikke behandler dyrene ordentligt, men hvis man læser artiklen, står der, at McDonald’s rent faktisk kapper båndene til den kyllingefarm, der ikke behandler kyllingerne ordentligt - McDonald’s gør noget ved situationen. Overskriften får det til at lyde helt anderledes.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!