Indholdsfortegnelse
1. Indien blev i 1947 selvstændigt efter et par århundreder som britisk koloni. Hvilken udviklingsstrategi burde Indien efter selvstændigheden vælge ifølge henholdsvis liberalistisk og marxistisk udviklingsteori?

2. Hvad er forklaringen på, at væksten i BNP især i de tre første årtier er væsentligt større end væksten i BNP pr. indbygger?

3. Hvilke modkrav stiller IMF altid, når de skal yde lån til et land?

4. Som konsekvens heraf hoppede Indien – lidt forsigtigt - med på globaliseringsbølgen. Hvilken effekt havde det på Indiens økonomi?

5. I det følgende vil vi bede dig om at lave en makroøkonomisk landeanalyse af Indien.
- Hvilke økonomiske politikker kan du anbefale, at den indiske regering bør føre?
- Og hvilken udviklingsstrategi vil du – på baggrund af Indiens historiske erfaringer – vurdere er den bedste for landet?

Uddrag
Indien burde ifølge den liberalistiske udviklingsteori vælge ISI-strategien. Formålet ved at bruge denne udviklingsstrategi er, at man udvider den nationale industriproduktion.

Det gør man ved at hindre import af industriprodukter fra andre lande, som Indien selv er i stand til at kunne producere.

Målet er helt konkret at kunne sikre sig beskæftigelse i industrisektoren, samtidigt med at samfundet kan spare udenlandsk valuta.

ISI-strategien er også kendt som den import erstattende strategi, hvilket giver god mening, når Indien i forvejen har meget produktion, så at kunne fremstille varerne selv, og kunne eksportere deres varer.

Dette vil skabe større overskud for dem, og give dem større økonomisk tilfredsstillende, da de i forvejen er et meget fattigt land.