Indledning
Jeg har i min opgave valgt at fokusere på Italien, og udviklingen i deres makroøkonomiske nøgletal. Italien er et land med beliggenhed i Europa, og med lidt over 60 millioner indbyggere.

Som det fremgår af graf nummer 1, der viser Italiens BNP fra år 2017 og frem til år 2020, er væksten nogenlunde stabil, indtil slutningen af år 2019.

I år 2017 og 2018 ser vi faktisk en udmærket vækst, og en stabil økonomisk udvikling frem til midten af år 2018, hvor væksten ligger mellem 1.3-1.9 procent.

Uddrag
Også betalingsbalancen er vigtig at kigge på. Som vi kan se på bilag nummer 3, lå betalingsbalancens overskud på 2.7% af landets BNP. Herefter ses en svag nedadgående kurve, der i 2018 lander på et overskud på 2.6%.

Efterfølgende ses en fremgang i overskuddet på betalingsbalancen, og i 2019 ender betalingsbalancen med et overskud på 3% af landets BNP.

Italien er et EU-medlemsland, og ifølge Sixpack aftalen, må et land ikke have et overskud på over 6% af deres BNP, og den ramme holder Italien sig indenfor .

Betalingsbalancen ser faktisk rimelig fornuftig ud for Italien. Det vil altså sige, at Italien har formodet at, på trods af deres utilfredsstillende økonomiske vækst, holde deres import tilbage og eksportere mere.

Dette kan blandt andet skyldes deres store eksport fra den sekundære sektor, nemlig deres bilindustri.