Kønnets Betydning i Den Offentlige Debat – Opg. 2 | Eksamenssæt 24. maj 2016

Opgavebeskrivelse
Opgave 2 Kønnets betydning i den offentlige debat
- Skriv en kronik om kønnets betydning i den offentlige debat.
- Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i "Kvinder knækker først i en syg debatkultur" (tekst 3)
- Diskuter synspunkterne.
- I denne opgave skal du anvende materiale fra internettet.

Indledning
Den offentlige debat mister sin demokratiske funktion, idet flertallet afholder sig fra at deltage grundet den hårde tone specielt på de sociale medier. Flere og flere bliver udsat for verbal vold, og en debatkultur med syge tendenser udvikler sig. Høflighed og dannelse er blevet erstattet af vrede og mistillid, som ikke kun dyrkes af de voksne men også de unge. Men hvem er det egentlig, som er med til at skabe grobund for denne kultur? Og har kønnet en betydning for, hvem der er mest udsat for den hårde tone i den offentlige debat?

Uddrag
Det er almen accept, at alle får glæde af at stoppe mobning. Det er selvfølgeligt gavnligt for offeret men også for mobberen og alle medløbere. Herefter foregriber hun et eventuelt modargument i sin gendrivelse ved at nævne, at man ikke behøves at være enig med forsvareren: ”Du behøver jo ikke at være enig med den, du forsvarer, og hvis det er en kendt, så husk, at de har kød og blod på sammen måde som dig selv.” Her siger Paula Larrain, at man af princip skal forsvare offeret. I argumentationen er den generelle stil - normal stil, men hun nævner et par udtryk, som er lav stil f.eks. ”dummeflade”, ”trolls”, ”syge i låget” osv. Dette gør det nemmere for modtageren at forstå, hvad Paula Larrains budskab med teksten er. Titlen ”Kvinder knækker først i en syg debatkultur” appellerer også til lav stil med ordvalget ”at knække nogen”, som er forholdsvis lav stil.
Paula Larrain gør brug af det retoriske kneb eksemplets magt med en mor, som delte sin frustration på nettet, hvor hun efterfølgende blev ”tæsket verbalt ned under gulvbrædderne”. Her var det ikke de sædvanlige trolls men almindelige mennesker, som kritiserede moren hårdt. Paula Larrain gør også brug af erfaringsargumentet, da hun beskriver en ekstrem chikane, hun har været udsat for. Tilråb som ”dum”, ”en klovn”, ”en klam kælling”, ”den første der bliver voldtaget, når de kommer” osv. er hun blevet konfronteret med. Idet hun gør brug af det retoriske kneb erfaringsargumentet, skaber det implicit en vis troværdighed omkring udtalelserne og deres gyldighed

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu