Indledning
I dag foregår størstedelen af kommunikationen online som for eksempel på de sociale medier, hvorimod når man er i fysisk kontakt med nogen, foregår kommunikationen verbalt. Den verbale kommunikation kan give store fordele, fordi kropssprog og øjenkontakt begge kan skabe en vigtig forståelse for dem, som taler sammen.

Når politikerne argumenterer og fremsætter synspunkter online igennem indlæg, kan det være svært at tyde, hvor de trækker grænsen mellem det personlige og politiske synspunkt. Mangelfuld og forklædt argumentation kan forringe den offentlige debat. Dette er i hvert fald tilfældet med Hella Joofs indlæg ”Kære Britta” (Berlingske 2018).

Uddrag
Skuespiller, komiker og forfatter Hella Joof skriver i sit blogindlæg ”Kære Britta” til Berlingske d. 18. november 2018, at hun har fuld forståelse og medfølelse for Britta Nielsen, der er sigtet for at svindle 111 millioner kroner fra statens satspuljemidler - penge, der skulle have gået til landets allermest udsatte.

Samtidig opfordrer Joof til, at andre laver samme nummer, og hun giver faktisk sin velsignelse: ”Alle penge tilhører i sidste ende staten. Så, Britta og alle jer andre, der går med lumske planer: I har min velsignelse.”

Joofs synspunkter på sagen bærer ligeledes præg af, at hun selv er medlem af Liberal Alliance, hvorfor hun indirekte flere steder kritiserer statens manglende kontrol over danskernes penge: Jeg vil meget hellere have, at du har haft det sjovt og fyret den maks. af med de penge, end at de var løbet ud med badevandet på et eller andet ørkesløst projekt, som ingen i dag kan huske..)