Kønnets betydning i den offentlige debat analyse | 7 i karakter

Indledning
I et demokratisk land som Danmark er en sund debatkultur en vigtig byggesten. I Danmark fylder ligestilling meget, og forskellen på kønnene bliver mindre og mindre, desværre tyder noget på at den danske debatkultur halter lidt efter når det kommer til ligestilling. Tonen i den danske debatkultur bliver kritiseret af mange for at være alt for hård. Blandt kritikerne er Paula Larrain, hun mener at den for hårde toner går ud over kvinderene, især på internettet. Paula Larrain er kvinden bag ”Kvinder knækker først i en syg debatkultur” som blev udgivett i Politiken den. 8 november 2014. Her slår hun fast at vi alle sammen har et ansvar for at sige fra over for verbal vold i dansk debatkultur. Spørgsmålet er bare, hvorfor det lige er kvinderne der ikke kan holde til tonen?

Uddrag
Hun formår altså at formulere hendes holdninger meget vellykket. Men har hun ret i at det er kønnet der spiller en afgørende rolle i vores debatkultur? Hvorfor skulle den hårde debattone ikke ramme mændene lige så hårdt som kvinder? Jeg kan sagtens sætte mig ind i hvorfor man kan forstille sig at kvinder er hurtigere til at trække sig fra en debat, da kvinder på et helt generelt plan har en tildens til at tage ting mere personligt. Men det skal hvorfor det skal retfærdiggøre en hård tone over for mænd i diverse debatter, kan jeg ikke sætte mig ind i.

Det kan diskuteres hvad det er der gør at kvinder forsvinder mere og mere fra den offentlige debat. Om det er den usympatiske tone i debatten, eller noget andet kan være svært at vide. Men der er ingen tvivel om at Larrain argumenterer for at kvinder ikke kan klare den hårde tone, og at vi alle sammen, store som små har et ansvar for at sige fra. Jeg selv har ikke noget imod en lidt hård tone i diverse debatter, men jeg har noget imod personlige angreb. Og det er her jeg især synes Larrain har en pointe. Fordi når en modsvarende til en kvindelige debattør, drejer debatten over på hendes køn eller hende som person, skal der siges fra. Der er ikke nogle der for noget ud af at se eller høre på to person der enligt skulle diskutere en bestemt sag, begynde at angribe hinanden personligt. Paula Larrain lykkes med at overbevise læseren om at kvinder knækker i debatten. Men tonen er for hård for alle, også mændene. Tænk hvis vi nu kunne få en debatkultur hvor ingen var bange for at deltage uanset deres køn.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!