Kønnets betydning i den offentlige debat – “Kvinder knækker først i en syg debatkultur” af Paula Larrain

Opgavebeskrivelse
Opgave 2 - Kønnets betydning i den offentlige debat:
Skriv en kronik om kønnets betydning i den offentlige debat. Kronikken skal indeholde en redegørelse for synspunkterne og en karakteristik af argumentationsformen i Kvinder knækker først i en syg debatkultur (tekst 3)
Diskuter synspunkterne.
I denne opgave skal du anvende materiale fra internettet.

Indledning
Vi er opdraget med at behandle vores medmennesker med respekt og tale pænt til hinanden. Det er byggestenene til et velfungerende samfund, at vi respekterer hinanden og vi ikke begynder at slås, når en konflikt opstår. I Danmark er vi gode til at snakke ordentligt til hinanden, når vi står fysisk overfor hinanden.

Men når debatten pludselig bliver flyttet over til internettet, kommer folks indre dæmoner frem, og tonen bliver pludselig meget hård og direkte.

Tonen på internettet har været til debat mange gange, hvilket også er tilfældet i denne debatartiklen fra Paula Larrain.

Paula Larrin har skrevet artiklen: ”Kvinder knækker først i en syg debatkultur”, som er udgivet på Politiken den. 8 november 2014. I artiklen behandler hun emnet, hvorvidt om den generelle offentlig debat på nettet er blevet for voldsomt, og hun sætter især fokus på kvindernes rolle, som hun mener har en udsat rolle i den offentlige debat.

Uddrag
For selvom hun har et mere kendt ansigt i samfundet, så vælger hun at holde sig tilbage i den offentlige debat, grundet den mistillid og vrede som hun mener, fylder i debatten på internettet. Som hun selv siger: ”Man bliver såret af verbal vold, uanset om man er kendt eller ej.”

Det har betydet at hun har valgt at takke nej til at stille op til TV og fortælle om den chikane, som hun har været udsat for. Udover hendes egen oplevelser, vælger hun at inddrage en sag med en mor, der har følt sig hårdt spændt for, og som delte sin frustration med andre.

Her understreger Paula Larrain, hvordan moren nærmest blev tæsket verbalt ned under gulvbrædderne.

Den helt centrale problemstilling som Paula Larrain belyser er, at det er helt almindelig og søde mennesker, der er med til at dele dummeflader ud, som måske ikke ville være ligeså aggressive hvis de stod ansigt til ansigt med hovedpersonen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu