”kvinder knækker først i en syg debatkultur” | Kønnets betydning

kønnets betydning i den offentlige debat
”kvinder knækker først i en syg debatkultur”

Indledning
Den offentlige debat i nutidens samfund foregår mest på de sociale medier og på internettet, og tonen bliver kritiseret for at være alt for hård. Den hårde tone går ikke kun ud over personen bag skærmen, men tonen føres derudover også videre til den næste generation.

Den hårde tone i den offentlige debat rammer især kvinderne, og hvis ikke vi står sammen og gør noget ved det, hvad sker der så? I ”kvinder knækker først i en syg debatkultur” bliver den hårde tone på internettet og dets konsekvenser diskuteret.

Uddrag
Kronikken ”Kvinder knækker først i en syg debatkultur” er udgivet i Politiken den 8. november 2014. Kronikken er skrevet af Paula Larrain, som er journalist og foredragsholder. Desuden har hun tidligere arbejdet på Berlingske og som studievært på TV AVISEN.

I kronikken ”Kvinder knækker først i en syg debatkultur” har Paula Larrain en lang række synspunkter samt argumenter om den strenge tone i den offentlig debat, som bliver uddybet i teksten. Tekstens hovedsynspunkt er, at kvinder i den offentlige debat trækker sig tilbage grundet den hårde tone.

Larrain argumenterer for, at debattonen er præget af både vrede, frustration og mistillid – specielt på de sociale medier. Derudover hævder hun, at der er forskel på kønnene og deres reaktion på den hårde prægede debattone. Larrain mener, at det er kvinder der knækker først af den hårde debattone fordi, at kvinder bliver mere magtesløse og bange, hvis de bliver konfronteret med deres fysiske underlegenhed.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!