#MeToo i den offentlige debat | Analyserende artikel

Indledning
Tilbage i 1970’erne da den kendte rødstrømpebevægelse fik landet og gik i aktion, har den siden hen opnået en kæmpe succes med, at få ligestillingen bragt op og få det udøvet i samfundet.

Vi er kommet meget langt siden hen hvad angår ligestilling, dog er der alligevel flere og flere kvinder der råber op omkring det nedtrykkende kvindesyn der stadigvæk findes, og den sexchikane der stadig er tolereret i samfundet den dag i dag.

Uddrag
Hun vælger at bruge slang når hun fortæller hvilken del af landet hun kommer fra, for at skabe yderligere afstand fra seerne og få det til at virke endnu mere fremmed.

’’Jeg kommer fra Askerød i Hundige i den sydlige del at Blæstegnen. Jeg er professionel rapper, skydeskive og grænseskubber’’ .

Hun vælger at præsentere hendes profession, men præsentere også sig selv som en ’’skydeskive’’ og en ’’grænseskubber’’ for at vække en yderligere interesse i folket.

Tessa bruger utroligt meget talesprog og kommer i flæng med sætningerne ’’Var det Hasan, Wasim, glemt hvad du hed, vend dig om, sæt dig ned, ik’ spild min tid, vi mig din pik, kom nu – selvtillid.’’

Og ’’Rollerne er vendt rundt, Barbie rykker Ken rundt, nu’ du kun i centrum, når jeg sætter mig på den mund.’’ . Det er nok ikke det man normalt ville sætte på hjemme i stuerne, sammen med børnene, det er Tessa også godt klar over.

Dog giver hun selv udtryk for at hvis man dykker dybere ned i hendes tekster er hun en kvinde fyldt med selvtillid og, at hendes tekster egentlig ikke er så langt fra hvad hendes mandelige kollegaer producere, og har produceret i årtier.

Alligevel siger Tessa hun bliver mødt med kritik. Hun nævner selv, at hendes mandelige kollegaer da også har fået et par smæk over hånden når det kommer til deres tekster, men sjældent af den grund at de er mænd.

Men ifølge Tessa, så mener mange danskere åbenbart ikke, at det er lige så okay, at en kvinde laver den slags tekster. Som Tessa selv siger i sin nytårstale: ’’Jeg rapper om at kneppe hvem jeg vil, hvordan jeg vil, når jeg vil’’.

Hvilket kan tolkes som, at hun ikke retter sine tekster mod at degradere en bestemt målgruppe, men at hun siger hvad hun vil.

Det overordnede budskab i hendes tekster kan tolkes som en styrke, og en besked til unge kvinder om, at rejse sig op og gøre hvad de vil.

Det som Tessa prøver at udtrykke sig med, er hovedsageligt omkring den kritik hun får. Når dem der sidder derhjemme og lytter til hendes tekster, føler sig frastødt, er det præcis det hun prøver at fremtvinge.

Ved hjælp af alle hendes ordspil, rim, talemåde og tekster prøver hun at vække tanker hos folket omkring, hvorfor de bliver så frastødt af en kvinde der rapper om disse ting, når mænd har gjort det i langt længere tid, uden det har været noget specielt der er blevet lagt mærke til.

Kriterierne rammer Tessa på hendes køn, og det bliver tit diskuteret at kvinder med den slags sprog er uden selvværd og selvrespekt, samt trænger til kærlighed bekræftelse.

Så hun fremprovokerer alligevel ved hjælp af hendes sprog, at vi stadig er ved et punkt hvor kvinder ikke må udtrykke sig for hårdt seksuelt, uden at man tror de er skadede sjæle der mangler kærlighed og omsorg.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu