Klimabevidsthed | Analyserende artikel

Indledning
Hvor mange af os er egentlig klimabevidste, og ved vi overhovet hvilken indflydelse vores vaner kan have på bærdygtigheden?

Det er i hvert fald et af de største spørgsmål der falder ind i vores hverdage og i politiske debatter. Disse temaer spiller en væsentlig og betydningsfuld rolle i medierne og har derfor mange budskaber at vise i reklamer og reklame

med et stort fokus på hvordan vi mennesker kan blive mere klimabevidste og mere bærdygtige. Dette er også tilfældet i de to reklamefilm Kom ind i kampen (2019) fra Oddset og SWEDOOR miljøvenlige døre (2018) af Swedoor

hvor der formidles mange budskab ud til resten af verden, og hvordan de etablerer sammenhængen mellem virksomhedens produkt og klimabevidstheden som motiv.

Uddrag
Vil man opnå seernes fulde opmærksomhed, spiller stemningen i høj grad ind. Stemningen kan bestemmes ved, hvilken belysning eller hvilke farver, man vælger at gøre dominante i filmen.

Her ser man de to reklamefilm vidt forskellige fra hinanden, da størstedelen af reklamen Kom ind i kampen (00:01 – 00:20) har hurtige skift mellem klippene, forskelligt farvebrug, der er skiftevis, er mørke og dunkle

og dette er med til at give filmen et grumset og dunkelt udtryk. Der er gjort brug af low-key belysning, som er begrænsende lyskilder der ligger store dele af selve motivet i mørke.

Derudover er der gjort brug af skygger og rystede linjer, der er med til at iscenesætte og forstyrre billedet og dermed opnår man uro i filmen.

Kigger man derimod på SWEDOOR miljøvenlige døre, er der en helt anden form for brug af belysning og farver. Filmen er præget af neutrale og rolige farver, som skaber en afslappende stemning i modsætning til den anden reklamefilm.

Igennem reklamen miljøvenlige døre er der gjort meget brug af farven grøn, som det fx ses på væggen (00:24), for at skabe en association til natur og bærdygtighed.

I belysning er der gjort brug af high-key, som er blødt lys, hvor alle dele af motivet er jævnt oplyst. Dog er der det ene klip, når drengen ligger i sin seng med faren siddende ved af (00:24 – 00:31).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu