Analyserende artikel af traileren til Druk | 12 i karakter

Indledning
Alkohol er for mange et tabubelagt emne og ofte set som et af nutidens allerstørste samfundsproblemer, men hvorfor egentlig det? De fleste af os drikker.

Nogle af os drikker sågar for at flygte fra en virkelighed, som vi i rædsel ikke tør se i øjnene. Andre drikker for at være mere nærværende eller måske endda føle sig levende.

Vi drikker for at give afkald på de tanker og følelser, der afholder os fra at gøre de ting som vi egentlig ønsker.

I traileren til Thomas Vinterbergs film ”Druk”, ses det hvordan alkohol på godt og ondt kan løfte mennesket op og få det til at træde i karakter, samtidig med at det berører et tabubelagt emne.

Uddrag
Sekvenser er der gjort brug af, da vi ser en afrundet del af filmens handling, hvori man kan se, hvad handlingen udspiller sig på.

Traileren er inddelt i 3 sekvenser, hvor man i den første sekvens (0:08-0:53) ser de fire gymnasielærer i deres kedelige hverdag, før de afprøver teorien om at mennesket er født med 0,5 promille for lidt.

I den anden sekvens (0:54-1:30) ser man dem i starten af forsøget og det ses tydeligt allerede her, at de er blevet mere positive omkring livet.

I den sidste sekvens (1:30-2.18) ses det, hvordan de bliver enige om at gå et gear op og ramme over 0,5 promille. Her ses de også, hvordan alkoholen, begynder at påvirke dem i en negativ retning.

Billedbeskæring har en vigtig betydning i netop denne trailer og instruktøren har i høj grad gjort brug af nær billedbeskæring på de fire gymnasielærer, som gør det lettere at afkode de følelser, som de hver især er i besiddelse af.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu