Druk | Filmanalyse

Indledning
Vores ungdom i Danmark er anderledes end ungdom i udlandet. Vi vokset op med en absolut kærlighed og forhold til alkohol

nogen af os drikke alkohol pga. pres af sociale liv eller individ. Men andre drikker for at hygge sig, og for at slippe af realismen par timer.

I filmen ”Druk” ser vi individ og sociale, ansvar og tomhed, frihed og ufrihed. ”Druk” er en dansk spillefilm der er instrueret af Thomas Vinterberg og skrevet i samarbejde med Tobias Lindholm. De kommer ind på fire gymnasiums lærer som livet har gå i stå for dem.

Uddrag
Handling af filmen forgår med fokus på de fire gymnasiums lære, som er Martin, Tommy, Nikolaj og Peter. Vi finder allerede i starten at de 4 venner har et sammensat forhold, Vi kan se fra starten, at de samlede for at fejre Nikolaj fødselsdag.

Tommy og Martin har kendt hinanden i mange år. Man får ikke så meget at vide om Peter og Nikolajs baggrund, men det lyder ikke som om de har kendt hinanden i lang tid.

Inden Martin begynder at drikke, ser det ud til, at han var ikke store dele af fællesskabet. Det, der kan afspejles til nutiden, Hvor at man som regel ikke er en del af fællesskabet før at man har drukket sammen.

Martin og hans venner møder i en restaurant, for at fejrer Nikolaj 40-årige fødselsdag. Igennem deres snak, Nikolaj nævner en norsk psykolog Finn Skårderud.

Som mener at mennesket har et halv promille for lidt i bløden, og han mener også at man skal drikke til daglig, for at hold promillen op på halv hele tiden.

Og det er ca. 1-2 glas af røde vin. Så venneflokken får den skøre ide at lave et eksperiment med det og altså drikke sig op på en halv promille til dagligt liv.

Martin er gymnasium lærer der har en god og lang uddannelse. Han bliver nemt nervøs og det gør ham til endelige og kedeligt lære.

Før eksperimentet begynder han at oplever han en hård periode, hvor han har det svært for at undervise, og han fejler i hans kærlighedsliv.

Men efter eksperimentet slipper han væk af denne nervøsitet og han begynder at vise hans kloge evner.

Nikolaj er psykologiprofessor som går efter noget nyt og spændene i hans liv, der han synes at hans hverdage er gået i stå. Han har 2 mindreårige børn og keder sig derfor meget i hverdagen.

Tommy er idrætslærer der er kedeligt og som har mistet interessen for livet. Han er også en fodbold træner for små børn.

Tommy leder også efter noget spændene i livet. Til sidst i filmen vi kan se at Tommy ikke kommer ud af alkoholisme og dør efter han har været ud at sejle.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu