Indholdsfortegnelse
Markedet for det danske chartermarked omfatter færdigpakket ferierejser, hvor alt på forhånd er tilrettelagt med hoteller, transport, rejseleder mm.

Markedet for charterrejser i Danmark består af en del store, landsdækkende forhandlere. I hele Danmark er der 12 udbydere, som alle prøver, at konkurrere om at få en større plads på markedet ved, at udbyde flere attraktive, billigere og nemmere tilrettelagte rejser.

Der er hård konkurrence på det danske chartermarked, da alle udbydere i Danmark udbyder charterrejser med samme princip. De landsdækkende Spies, Apollo, TUI, Bravo Tours og Sunweb, som mange har kendskab til.

Disse har allerede en forholdsvis stor markedsandel, som opgøres i antal forbrugere og kunder. Set på udviklingen i salget af charterrejser fordelt på rejsearrangører fra 2017-19 er salget hos Spies, Sunweb og Apollo solgt.

Hvorimod de andre store landsudbydere, som TUI og Brave Tours er udviklingen af salget faldet. Men derudover bør man også nævne SunCharter, Club La Santa, Folkeferie.dk, Århus Charter og Atlantis, som er mindre markedsudbydere.

Uddrag
Det danske chartermarked kan afgrænset til at omfatte Danmarks geografiske grænser, fordi der er et omfattende udbud fra landsdækkende danske charterselvskaber, som er tilgængeligt uanset hvor man befinder sig i Danmark, da markedet foregår gennem e-handel.

Dog er markedet for charterrejser faldende på grund af usikkerheden om vejret og økonomien. I 2019 var folk tilbageholdene på økonomien, hvilket resulterede i at markedet ikke fik det optimale salg. Samtidig spillede den varme sommer i 2018 også ind, da folk ikke ville tage sydpå.