Titel: ”Kære nye regering, hvor længe skal jeg stå alene med ansvaret for klimaet” 

Indledning
Flere og flere er begyndt at blive opmærksomme på den stigende klimakrise. Det er noget der fylder meget i medierne – og ligegyldigt hvor meget man forsøger at benægte det så er det umuligt at komme uden om. Det er noget der har skabt stor debat over hele verden, og det er et emne som skiller vandende fuldstændigt.

De fleste vil gerne forsøge at hjælpe til og tilpasse deres livsstil, men alligevel så skal der nogle ændringer til som kan være både dyre og besværlige hvilket også tilbageholder folk fra at gå all in på det.

I denne opgave analyseres kronikken ” Kære nye regering, hvor længe skal jeg stå alene med ansvaret for klimaet?” der omhandler dette emne.

Uddrag
Kronikken er skrevet af Ziff. V. Hansen og den handler om hendes holdning til klimaet, og regeringens ”forsøg” på at få os alle til at gøre mest muligt for at undgå at belaste klimaet. På trods af det, så er det stadig langt nemmere at fastholde den ”gamle” livsstil, i og med at det er billigere og langt nemmere.

Derudover så er der også en del der har svært ved at give slip, og at skille sig ud fra mængden. Folk vil stadig gerne rejse, eller drikke deres rosé eller spise deres bøffer.

Men hvordan skal der ske nogle forbedringer hvis folk ikke vil hjælpe til. Regeringen lover at de vil forsøge at være mere klimavenlige, men for det meste er det bare tomme ord.

Avisen hvor i kronikken er ført hedder Information, og det er en omnibus avis. Det vil sige det er en en-til-mange kommunikation, da der er en forfatter, som kommunikere ud til en masse læsere. Information er en venstrefløjs orienteret-avis, og over halvdelen af deres læsere er fra venstrefløjen.

Det er relevant i forhold til indholdet, da der på venstrefløjen er langt flere der har fokus på klimaet og med at være grønne. Derudover er det en kronik, hvilket betyder at den hører til meningsstoffet i avisen.

Kronikken er aktuel, i og med at det er lige nu vi står i den her klimakrise. Derudover er den væsentlig, da det igen er et reelt problem. Der er en klar konflikt i kronikken, imellem regeringen og forbrugerne.

Sidst men ikke mindst så har læserne af Information nemt ved at identificere sig med artiklen, da de som tidligere nævnt er venstreorienterede og derfor har større sandsynlighed for at have interesse for klimaet.