Analyse | ”Jeg vil derhen, hvor jeg lærer både mig selv og andre at indse, at livet er skuffende” af Freja Gru

Opgavebeskrivelse
1. Foretag en analyse af teksten ”Jeg vil derhen, hvor jeg lærer både mig selv og andre at indse, at livet er skuffende” med fokus på holdninger, argumentation og virkemidler.

Indledning
Debatindlægget er udgivet i Kristeligt dagbladet d. 1 Juni 2017. Det er skrevet af 18 årige Freja Grum som går på gymnasiet
Teksten ”Jeg vil derhen, hvor jeg lærer både mig selv og andre at indse, at livet er skuffende” af Freja Gru handler om hendes visioner om en lys fremtid med dans på roser, hvorimod virkeligheden er en anden. Hun har lavet med en forestilling om at efter et hvis punkt i livet, bliver livet perfekt. Dog er det altid noget andet, når dette standpunkt nås. Hun diskuterer derfor hvordan man egentlig bør takle fremtiden og måske bare leve i nuet?

Uddrag
Sproget et meget subjektivt, idet hun udviser sin holdning meget tydeligt og er samtidigt uformelt. Hun er meget aggressiv og direkte i sin debat, og humør er der ikke meget af. Det er ikke meningen at det skal være humoristisk dette indlæg.

---

Der forekommer i teksten en kraftig patos-appellerende stemning, idet afsenderen forsøger at appellere til modtagerens følelser. Hele teksten er afsenderens personlige holdning til livet, og i og med at teksten er så holdningspræget som den her, kan det ikke undgås at påvirke modtagerens følelser.

Få gratis adgang til opgaven

Upload en af dine egne opgaver og få adgang til denne opgave. Det tager kun 2 minutter