Jeg vil derhen, hvor jeg lærer både mig selv og andre at indse, at livet er skuffende | Analyse | Freja Gru

Analyse af debatindlægget af Freja Gru: ”Jeg vil derhen, hvor jeg lærer både mig selv og andre at indse, at livet er skuffende”.

Indledning
Freja Gru som er gymnasieelev på Hjørring Gymnasium føler sig skuffet af livet. Hun vil informere andre om hvordan livet i virkeligheden er, og ikke hvordan man drømmer og ønsker det skal være. Man kan nemt blive skuffet af livet, men det vil være lettere at acceptere skuffelsen fra starten af, da man derefter eventuelt også kan finde glæde i skuffelsen.

I debatanlægget ”Jeg vil derhen, hvor jeg lærer både mig selv og andre at indse, at livet er skuffende” er afsenderen Freja Gru som er gymnasieelev på Hjørring Gymnasium. Hun kommer ind på sin egne holdninger til hvorfor livet er skuffende, som f.eks. ”Da jeg var fem år, tænkte jeg, at livet ville begynde, når jeg skulle starte i skole.

Da jeg kom i skole, tænkte jeg, at livet startede, når jeg blev teenager. Da jeg blev teenager, tænkte jeg, at livet startede, når jeg blev voksen. Og nu, da jeg lige er fyldt 18 år, føler jeg mig skuffet som aldrig før”. I det overstående citat forklarer hun hvorfor livet er skuffende ved at bruge den emotive funktion fordi hun kommer ind på sin egne holdninger og følelser, da det omhandler hendes liv og hendes synsvinkel på livet.

Hendes hensigt med debatindlægget er at lærer både andre og hende selv at livet er skuffende. ”Hvis man lærer at acceptere, at livet er skuffende, så vil man måske finde glæde i skuffelsen”. Her forklarer hun, at hvis man accepterer det fra starten, så kan man eventuelt også finde glæden i skuffelsen på et tidspunkt.

Debatindlægget er skrevet til unge, da hun vil fortælle at livet er mere skuffende end man tror, og at det er bedre at acceptere det fra starten, fordi at der eventuelt kan dukke lys op i mørke tider. Livet skuffer og det lever ikke altid op til de drømme man har.

Hun havde også regnet med at studerer på universitet og derefter have en kæreste og børn, men det var kun drømme som ikke blev opfyldt. Hun endte med at sidde i hendes forældres sofa i sidste ende

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu