Indledning
Vi ved alle, at sociale medier er meget udbredt i hele verden. Man kan bruge dem til at se videoer, følge kendte personer, kontakte venner og mange andre ting.

Det kan dog være farligt, hvis man bliver afhængig af det, da det kan have negativ indflydelse på ens liv i forhold til det sociale og det faglige.

Men ifølge Jørgen Borup så kan sociale medier blive en del af ens identitet. Han mener, at mange i dag fra folkeskolen til erhvervslivet lever i det, der hedder performance kulturen.

Det handler, om at man hele tiden skal ”være på” og leve op til forventningerne. Det kan blandt andet være forventninger som udseende, karakter og sociale medier.

Indholdsfortegnelse
Indledning:
Retorisk analyse af meningsjournalistik:
Vurdering:

Uddrag
Retorisk analyse af meningsjournalistik:
Artiklen er en kronik. Det kan man se på indholdet af teksten. Da den handler om et emne, der kan argumenteres for med en subjektiv holdning (subjektiv holdning behøves ikke).

Når man læser kronikken, reflekterer man over en problemstilling, der bliver præsenteret i teksten. Da kronikken har en forholdsvis bred målgruppe, har man nemt ved at forholde sig til den, da den også kritiserer samfundet som helhed.

Den er skrevet af Jørn Borup, som er er religionsforsker ved Aarhus Universitet. Fokuset er på buddhisme. Han er også forfatter til månedens Tænkepause-bog januar 2021, der hedder:

Buddha. Jørn Borup er god til at få læseren til at reflektere over det, som han skriver om. Det er ikke, fordi han nødvendigvis er ekspert i forhold til hans sag.

Men hans særlige interesse for emnet gør, at Jørn Borup er god til at få læseren til at reflektere over det han skriver om. Jørn Borup kommer ind på mange ting i hans kronik, men emnet i kronikken handler om identitet og det samfund, som vi lever i i dag.

Indenfor identitet nævner han rigtig mange gange det med at være autentisk, og det bruger han til at kritisere samfundets ideologi, som han kalder for

performance-kulturen, hvilket handler om ,at man hele tiden skal performe og leve op til forventningerne.