Indledning
”Frugt” handler om en mand ved navn John. I novellens begyndelse virker John som en vred og ensom mand, som vi automatisk forbinder med udsatte mennesker fra den sociale underklasse.

Den sociale underklasse er den gruppe mennesker i et samfund, der er dårligst stillet i forhold til økonomi, helbred og uddannelse.

Vi bliver præsenteret for John, da han parkerer sin cykel foran Kvickly. Han bliver sur og oprevet da han kommer til at vælte en anden cykel i cykelstativet.

Uddrag
John møder en hjemløs mand to gange i novellen, det første møde mellem John og den hjemløse er ude foran Kvickly. Vi får næsten intet at vide om den hjemløse, da John ser ham første gang.

John bliver irriteret over den hjemløses tilstedeværelse, men han interesserer sig ikke for, hvem den hjemløse er.

Den eneste detalje om den hjemløse er at han sælger hus forbi. Da John møder den hjemløse anden gang, da han forlader Kvickly.

Den hjemløse genkender John, og i stedet for at tilbyde ham at købe en avis, ønsker han John en god aften.

John bliver følelsesmæssigt påvirket da han ser den hjemløse i øjne ” Den hjemløse ligner et spøgelse, bleg og gusten og i snavset tøj.

Men hans øjne, det slår John, da han låser sin cykel op, den hjemløses øjne lyste mere end øjne normalt gør, blikket var intenst, nærmest vanvittigt lysende, og det gjorde et eller andet ved John at se ind i de øjne, det gjorde i hvert fald, at han selv sænkede blikket” (Linje 39-42).

Dette møde påvirker John da han er kommet hjem i sin lejlighed igen, fordi den hjemløse mand minder John om lillebrian som han mobbede, da de gik i skole sammen.

John indser, at hvis Lillebrian har haft et svært liv, så bærer John en del af ansvaret. Lillebrian er ikke alene om ansvaret, fordi andre mennesker har svækket hans muligheder for at få et godt liv.

John bliver nødt til at forlade sin lejlighed, fordi han er så påvirket af sin egen nye erkendelse.

Han kommer forbi en grønthandler, hvor han køber en masse forskellig frugt, som han har tænkt sig at give til den hjemløse.