Indholdsfortegnelse
Hvad længes du i virkeligheden efter?
Når ”dav” bliver øvet
Alt er færdigt. Punktum.
Rummelig og kontant
Der skal vin til!
Bare det at have ”en”

Uddrag
På trods af at Jeremias sidder fast i minderne om sit ægteskab med Kirsten, virker det som om det ikke er Kirsten han i egentlig savner. Jeremias virker som om han savner trygheden og det at have noget at komme hjem til og egentlig ikke selve Kirsten.

Det får vi bl.a. et indblik i her: ” Han vidste ikke, hvad det var, han ville bevare, da de gik fra hinanden, men han opdagede, at blandingen af det, der havde været, og det, der ikke var mere, slog benene væk under ham.” (s. 1 l. 13-14)

Et andet eksempel på at Jeremias har behov for, og savner trygheden er følgende: ” (...) og de fulgtes ud i køkkenet, hvor hun viste ham, hvad hun havde købt, og de begyndte at tale om middagsmaden, og lidt efter kom drengen ud og stod og hang hos hende, og de fik en lille en, og han fortalte om bladet, og de grinede sammen, og måske sad de ved bordet alle fem, og der en flaske fremme, og alting forud og bagud var sig selv, uforanderligt, trygt, varmt, trivielt, kedeligt, muntert, almindeligt, sensationelt, bittert, morsomt, besk.” (s.1 l. 35-40) Den manglende beskrivelse af Kirsten, hendes personlighed, værdier og udseende giver et udtryk for det ikke er hende Jeremias savner.

I stedet husker han situationen, at de havde snakket sammen om dagen og at de alle fem havde siddet sammen om bordet. Jeremias havde følt sig som en del af noget – nemlig som en del en familie.