Eksamenssæt HHX maj 2014 | Essay om kærlighed og parforhold

Eksamenssæt HHX maj 2014 | Essay om kærlighed og parforhold
Indrag teksterne “Kærlighedens veje & vildveje” herunder “Nej” af Suzanne Brøgger, 1975. Og “Det er så yndigt at følges ad” af N.F.S. Grundtvig, 1855. Derudover andre selvvalgte tekster fra forskellige perioders skønlitteratur og kunst.

Indledning
Kærlighed i dag. Hvad det egentligt blevet til i dag? Når man tager i skole, så går en stor del af snakken på om der er blevet scoret i weekenden. Hvordan går det forresten også med flirten? Så swiper man frem og tilbage på tinder. Vurderer og vurderer. Pæn, grim, tyk tynd. Er der nogen nye matches? Er det match mig værd? Man flyver frem og tilbage, fra den ene til den anden. Jovist er folk forskellige, og det er da klart at flere også holder fast i deres kærester, hvilket i nuet virker som en stor ting. At have en kæreste. Men hvor længe kan et par holde sammen. Vi kan jo ikke alle være som Sussi og Leo, der praktisk kun omtales som et par.

Uddrag
Endnu vigtigere, hvorfor er det man som pige og ung kvinde skal stilles socialt dårligere? Måske er det derfor, at vi har brug for at pakke det ind. Måske er det for at dække over det, som alle godt ved foregår. Har vi i virkeligheden bevæget os for hurtigt frem, ladet os rive med af udviklingen.

---

Man kunne sagtens argumentere for at i dags "monogame serie-ægteskaber" blot er en gradbøjning af reel polygami. Igen står spørgsmålet om det er et egentligt problem, om vi ikke blot skal imødekomme denne udvikling, som igennem mange år alligevel har fundet sted.

Få adgang til hele opgaven

Upload en opgave og få adgang til denne opgave

Hvor brugbar var denne opgave?

Klik på stjernerne for at bedømme opgaven!

Gennemsnitlig bedømmelse / 5. Antal anmeldelser

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!