Fattigdom i Kunst & Litteratur | Noter Reflekterende artikel

Indledning
I min sommerferie brugte jeg meget af tiden nede i mit sommerhus. Jeg så den allerkæreste lille dreng som sad ved vandkanten og kiggede på solnedgangen.

Han sad med et virkelig ødelagt, hullede og beskidt tæppe rundt om sig. Han håbede måske nogle ville give ham guldfarvede og sølv mønter.

De kæmpe huller som var i tæppet borde lige ind i hjertet på mig. Hvorfor mon...? jeg følte det var et evigt råb om hjælp. Så når jeg hører ordet ”fattigdom” vækker det noget ambivalent inde i mig.

Uddrag
I løbet af julen samledes hele familien omkring et stort olivengrantræ, omgivet af forskellige dekorationer, fra vinrøde julekugler til himmelblå slikhuse, til citrongul og lysende julestjerne.

På en behagelig nat fejrede vi jul med alle vores kære. Men ikke alle er lige så heldige som mig. I Martin Andersen Nexøs "Pelle Erobreren

Barndommen" hører du historien om en lille dreng, der arbejdede som medarbejder på en gård på landet sammen med sin far Lasse.

Ved juletid skulle Pelle og Lasse fejre jul med landmanden for første gang, men det var en stor skuffelse for dem, fordi de ikke måtte holde jul.

De skulle spise sild og grød, og landmanden fik en lækker stegt gås. Ligesom Pelle Erobreren skildrer to forskellige miljøer, skildrer Christian Kroghs malerier også to forskellige miljøer.

I Pelle Erobreren hører vi om den sociale ulighed i form af at de ansatte på gården ikke må fejre julen, hvorimod gårdejerne kan fejre julen som de vil.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu