Kunst og litteratur skal udfordre samfundet | Reflekterende Artikel

Indledning
Kunst og litteratur skaber forandringer i samfundet. Jeg synes, at kunst og litteratur skal være en platform, hvor man igennem lidenskab kan udfordre samfundet og derved skabe forandring.

Denne lidenskab skal være med til at skabe et kunstnerisk perspektiv, som går i opposition med de normale politiske løsninger.

Uddrag
Hendes hoved er drejet mod højre, hendes højre ben er i jorden, mens det venstre ben er løftet op og støtter på stolen, og derfor er hendes bare ben, hendes underkjole og hendes trusser synlige. Den position,

pigen på billedet sidder i, bliver beskrevet af mange som en udfordrende. Denne tankegang er endt ud i, at der er blevet lavet en underskriftsindsamling, og over 9000 mennesker skrev under inden for de første fem dage.

I erklæringen opfordrer man museet til at overveje fremvisning af maleriet med omtanke i debatten om seksuelle overgreb.

I underskriftsindsamlingen står der blandt andet, at med tanke på den nuværende situation, hvor der hver dag i offentligheden stormer flere og flere anklager om seksuel krænkelse frem, menes der, at maleriet romantiserer sexliggørelse af børn.

Den franske maler Balthus er kendt for at male erotiske motiver af unge kvinder. Jeg synes, dette billede er det perfekte indbegreb af kultur/natur, da jeg ville mene, at udtrykket i maleriet skal fortolkes som om, pigen bare sidder i sin egen verden på en helt naturlig og uskyldig måde og bare er i sig selv uden nogen distraheringer.

Hun lever ligesom bare sit liv naturligt uden bekymringer. Maleriet kan i dag blive betegnet som sexistisk eller ses med præg af pædofili, men jeg mener, at kulturen dengang var på en anden måde, end den er i dag.

Dagens kultur med #metoo og en hverdag, hvor seksuelle krænkelsessager stormer frem, skaber med god grund en skepsis overfor malerier som dette, da det i dag selvfølgelig ville være forkert at male et sådant maleri

men tilbage i den tid, hvor dette maleri blev malet, var det ikke disse tanker, der lå først i hovedet, fordi hverdagen ikke var lige så præget, som den er i dag.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu