Indledning
Tårerne triller ned ad mine kinder, og sorgen hænger som en dyb tåge over kirken i Sjørring, hvor hele min familie og bekendte er samlet. Det er første gang, at jeg er til begravelse hos en der stod mig så nær, som min farmor gjorde.

Jeg kan stadig huske duften af hjemmelevet leverpostej, når vi trådte ind ad døren hos hende. Jeg husker det, som var det i går.

Men hvad er døden egentligt? Og hvad betyder den for os mennesker?

Jeg har altid haft et svært forhold til døden. Specielt fordi jeg ikke ved, hvad der skal ske. Men sådan har mange mennesker det vel.

Vi tænker vel alle om døden, ligesom vi tænker om verdens undergang og hvordan verden egentlig blev skabt. Disse er tre ting, som altid vil være uvist.

Uddrag
Livet kan ende på alle tænkelige måder. Nogle mennesker, vælger selv, at gøre en ende på livet. Hvilket kan være ekstremt svært for andre mennesker at forstå.

Jeg tror ikke nødvendigvis, at det er fordi de har lyst til at dø, men at de gør det, for at gøre en ende på den smerte de føler.

De sidste par år, er der også mange mennesker, der er omkommet i forbindelse med terrorangreb. Hvilket er helt forfærdeligt. Børn, som ellers har et langt og begivenhedsrigt liv foran dem, forsvinder fra det ene øjeblik til det andet.

Andre dør i ulykker Naja Marie Aidt skriver i sin bog ’’Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage’’, om sin unge søn, som døde i en ulykke, og endte med at blive erklæret hjernedød.

Når disse ting sker, står familien med et valg, om hvorvidt de ønsker, at deres afdøde skal donere sine organer.

For Aidt var dette er noget, som hun vidste, at hendes søn ville gøre. Men hun ville ikke begrave sin søn hjerteløs.