Indledning
Er det acceptabelt at bruge virkelige forbrydelser og tragiske hændelser i underholdningsbranchen? Dette er et spørgsmål, der er meget debat om og mange delte meninger om.

True crime er en genre hvor virkelige forbrydelser, ofte drab eller drabsforsøg bliver brugt i film, serier og podcasts som underholdning. I artiklen ”Drop true crime”

skrevet af Andrea Dragsdahl, kritiserer hun genren true crime, og argumenterer for, at det er etisk forkert, at bruge andre menneskers tragedie som underholdning.

En af hendes argumenter kan ses på side 1 linje 36 ” Det er ikke rimeligt, at ægte mennesker, der af det etablerede retssystem er frifundet eller end ikke har været anklaget, bliver mistænkeliggjort”.

Uddrag
Medierne har meget magt, og det er derfor vigtigt, at de behandler stoffet ordentligt, uden at pynte på det og uden at komme med subjektive holdninger, der kan lede til

at tilskuerne igen kommer med holdninger der kan skade personerne involveret i historien. Det fjerde og sidste belæg hun bruger ses på linje 49 ” Det i sig selv er udtryk for en ulækker fascination og mangel på empati”.

Hun beskriver altså, at værterne har en ulækker fascination med de her mordsager. Oven i det skriver hun, at de mangler empati, når de f.eks. laver julehyggeudsendelser med disse ellers grusomme og personlige mordsager.

Andrea Dragsdahl bruger både logos og pathos til at styrke sine argumenter. Hun appellerer meget til følelserne når hun nævner eksempler på folk der har mistet et familiemedlem eller lignende

og hvor medierne så bruger disse historier som underholdning. Hun bruger dog også logiske argumenter. Hun forklarer f.eks. at medierne i mange tilfælde bruger disse mordsager uden at have fået tilladelse fra de involverede.