True Crime | Essay | Dansk Opgave

Indledning
Filmatiseringer, bogudgivelser, podcasts, ofre, pårørende, tragedier. Alt sammen noget som kan kobles til genren ”True Crime”. En genre som beskæftiger sig med lidelser og virkelige traumer. Stuerent dyrker man andres lidelse for fornøjelsen, og til fordel for at tjene på de menneskelige tragedier. Men hvor blev respekten og den menneskelige medfølelse så af? Har man efterladt sig selv bag mørket og fundet underholdning i mord, terror og især pårørendes kæreste eje? Om det er etisk og moralsk korrekt at glemme menneskeligheden og fremme ondskaben i samtlige udgivelser af true crime er et diskussionsspørgsmål, som kan sætte flere debatter i gang.

Måske har du hørt om podcasten ”Emilie Meng Mysteriet” eller ”Mørkeland”. Podcasts som begge er baseret på virkelige hændelser. Mørkeland er yderst populær her i Danmark. To kvinder som hver mandag udgiver en ny podcast om en ny forbrydelse. Det har der været delte meninger om, og flere som har debatteret om hvorvidt det er etisk korrekt. Dog er der også flere der elsker de ægte forbrydelser som kvinderne udgiver, og selvom det er frygteligt, så bliver de her forbrydelser fortsat markeret som underholdning. Det er uhyrligt og umenneskeligt, at vi som mennesker kan finde en slags ro og spænding i tragedier. Det er nærmere absurd.

Trods den holdning vil jeg vove at påstå samtlige kritikere lytter til true crime. Ikke nødvendigvis podcasts, men i fjernsynet eller andre radioprogrammer. Det er fakta om kritikere, hvilket også er lidt komisk at man kan sidde bag skærmen og svine til, men samtidig have en moral der siger spar to. Her menes der at alle folk er lidt dobbeltmoralske, og trods en negativ holdning vil alle lytte til noget som ikke er helt etisk korrekt.

Uddrag
En anden tragedie som har været tankevækkende er historien om Kim Wall. Her undrer det mig at man har glemt de pårørende, og især ofret. Hvad blev der af sørgetiden? Den uskrevne regel om tid inden man udfolder kreativiteten. Hvad blev der af påmindelsen om vores kære Kim? Hun blev anset som endnu et meningsløst mord, og når man bruger sådan en tragedie med meningsløs vold til en latterlig serie, så svigter man det etiske ansvar. Som beskrevet i Weekendavisen ”Snart husker vi ikke Kim Wall, men flot løste scener og skuespilpræstationer”. (s.4.l.16)

Vi husker netop ikke Kim Wall mere, men kun hendes lig i Avedøre i Køge bugt. Ikke mennesket Kim Wall. Men her burde udtalelsen ikke kun gælde Kim Wall, men alle ofre der bliver brugt som underholdning i en tv-serie, podcasts og så videre. Det er uvirkeligt at vold har så stor en betydning for menneskeligheden, og at man i nutidens generation har så stor en glæde af andres sorg.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her