Indledning
True crime er virkelige forbrydelser som kan bruges som underholdning. Det er brutale forbrydelser, mord, vold som vi kan forbinde med true crime genren.

Hele verden over følger vi flere tusind af nye bølger, film, serier og podcast om virkelighedens forbrydelser og retssager. Et mord er meget traumatisk for pårørende.

Offentlighedens nysgerrighed kan være med til gøre hændelsen for de pårørende meget traumatisk, mere end den er i forvejen. Mange kan blive enige om at det er etisk forkasteligt at tage billeder af et mord, det er mangel på respekt.

Hvorfor findes der true crime? Burde man ikke styre sin nysgerrighed i form af respekt for ofre og pårørende. De har også ret til værdighed og privatliv.

Uddrag
True crime genren kom til i 2014. Det var en journalist som undrede sig over en teenagers mord på sin kæreste. Der blev lavet en podcast og den fik meget succes.

Filmen ”detaniment” er blevet oscarnomineret. Filmen handler om et mord på en toårig begået af en tiårige. Forældrene vidste ikke, at filmen eksisterede.

Fuldstændigt respektløs. Tænker man slet ikke på familie og pårørende, men kun på at lave gode film og tjene penge? Andrea Dragsdahl, mener at man som journalist har magt, men den skal man være ydmyg overfor.

Man skal aldrig bringe en historie op, hvis der er tvivl om sandheden. Andrea Dragsdahl, mener ikke at der bliver taget hensyn og true crime-journalistisk er i hvert fald ikke tynget af forståelse.

Hvis du sidder og ser en dokumenter, følger du journalistens og kilders modsatrettede forklaringer. Journalisten skifter selv tit mening flere gange undervejs.

Du sidder og gætter med på hvem gerningsmanden, muligvis kunne være. Kan dette virkelig være rigtigt? Det er mennesker vi har med at gøre. Man sidder simpelhen og gætter på hvem der kan have begået et mord?