Drop nu offerrollen og tag ansvar for dit eget liv | Analyse

Indledning
Der forekommer mange stressfaktorer i et ungt individs liv. Vedsiden af at have et socialt liv, skal man også opretholde alle de opgaver og udfordringer, der bliver skudt ens vej, her i livet.

Under uddannelse vil man få stillet krav som man ikke altid vil kunne udfylde, hvilket presser rigtig mange studerende til daglig. Vi lever i dag i et samfund, hvor det bliver forventet at man yder sit bedste, og opnå de bedste udfald.

Ungdommen er altså konstant presset af en konkurrencekultur, som ser ud til at medføre mere skade end gavn og flere gemmer sig bag undskyldningen at de føler sig presset.

Men i stedet for at gemme sig fra virkeligheden, burde ungdommen så ikke tage sig sammen og tage ansvar og handling i deres liv?

At tage ansvar over eget liv er emnet i kronikken: ”Drop nu offerrollen og tag ansvar for dit eget liv”, som er skrevet af den tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom og statskundskabsstuderende, Alex Vanopslagh (f. 1991).

Vanopslagh mener at unge skal tage sig sammen, eftersom ungdommen har udviklet en negativ vane med at have ondt af sig selv, i stedet for at handle på sine problemstillinger.

Han mener at den eneste løsning til tilfredsstillelse og lettelse på presset er, at tage personligt ansvar og handlinger, men er det lige så nemt som Alex Vanopslagh gør udtryk for?

Uddrag
I samme forbindelse mener han at vores kultur har udviklet sig til at synes at den eneste karakter, som har betydning, er 12-tallet – alt under er ikke godt nok eller acceptabelt.

Som belæg for hovedsynspunktet benytter Alex Vanopslagh sine egne oplevelser samt undersynspunkter. Vanopslag laver en påstand om at konkurrencekulturen ikke kun presser i skolen, men også i fritiden.

Denne påstand understøtter han gennem en perspektivering til dengang han selv var ung og studerede, hvor han skulle passe sine studier, samtidigt med at have 2 fritidsjobs og aktiv i politikken:

”I en periode på et halvt år havde jeg et studie, (…) hvor det hele føltes uoverskueligt, jeg vågnede med hjerte- banken og trykken for brystet og havde en angst og frygt for, at tingene ikke vil gå godt.

At jeg ville fejle som menneske og måtte give op. Der var mange deadlines, og til tider føltes det, som om jorden skælvede under mine fødder. ”Nu bryder hele lortet sammen”, har jeg tænkt et par gange.” (Vanopslagh 2016, s. 1)

Forfatteren benytter sine egne pressede oplevelser fra dengang han var ung og studerende, hvilket understøtter hans påstande, da det er egne oplevelser.

Når Vanopslagh bruger en personlig historie, dannes der et specielt forhold mellem læseren og forfatter, da Vanopslaghs eksempel sikkert er noget som studerende sikkert har oplevet i løbet af deres egen studietid, og dermed relatere til det.

Vanopslagh konkluderer altså at selvom de unges liv nogle gange kan føles uoverskueligt og svært, skal man selv være den som retter op på situationen og tage sig sammen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu