Indledning
”Hvilket billede skal jeg lægge ud på Insta, nr. 1, 2 eller 3?” Jeg tror, hvis man spørger de fleste unge, vil de kunne nikke genkendende til lige netop denne sætning. Men til alle jer, der ikke er blevet opslugt af verden med sociale medier endnu, lad mig oversætte. ”Hvilket billede skal jeg lægge ud på Instagram, nr. 1, 2 eller nr. 3, som er næsten identisk med nr. 1 og nr. 2.”

Se, dette er blevet virkeligheden for mange unge og sågar ældre.

Presset fra omverdenen om at være den bedste version af sig selv, eller nok nærmere, hvordan man iscenesætter den bedste version af sig selv udadtil på sociale medier og i hverdagen, ligger mange under for i dag.

Virkelighedssituationen er blevet den, at mange hellere vil side bag skærmen og styre sin karakter på sociale medier som var det et videospil. Med det formål at skabe en unik karakter, en slags rolle, som kan opnå anerkendelse fra de andre på sociale medier. Men hvordan kan det være vi er blevet så narcissistiske?

Uddrag
Flere og flere hopper med på trenden om at være aktiv på de sociale medier og skabe et glansbillede, som mange alligevel ikke kan leve op til.

Processen fra et billede bliver taget, til det faktisk bliver delt på diverse sociale medier, er lang. Mange spenderer utalige timer og mange penge på at få taget de helt perfekte billeder i flotte omgivelser, med den rigtige mad, det rigtige tøj og som hjælpemiddel dertil, det helt rigtige kameraudstyr og photoshopping.

Alt dette er, hvad der ligger bag de billeder, man blandt andet ser, når man scroller igennem sit newsfeed på eksempelvis Instagram. Dog er mange intetanende om dette, når de scroller forbi billederne.

Tanken om at de lever det perfekte liv, er der mange, der sidder tilbage med ligesom med ønsket om at leve op til det?

Hendes slanke krop, der buller ud og buller ind de helt rigtige steder, liggende på en strand på Maldiverne, hvor hun flasher sine lækre Gucci-briller og sin ligeså lækre kæreste. Mine damer og herrer, dette er essensen af ordet selviscenesættelse. Ikke mærkeligt at så mange unge lider af spiseforstyrrelser, og at stress og depression vil blive den største.