Indledning
Krimi er en spændende genre der fanger læseren på en anden måde. Det vigtigste i en krimi er forbrydelsen der bliver begået og opklaringen af den. Læseren følger kampen mellem gerningsmand og opklarer, og her kan læseren samtidigt gætte med i opklaringen.

Det afgørende er den kriminelle handling der foregår, idet at det i en ”sand krimi” er denne del som styrer personerne og dermed hele handlingen.

Der findes 2 slags krimier. Den postmoderne og den omvendte krimi. Den postmoderne er når man ikke ved hvad der sker i handlingen. Den omvendte krimi er, hvor man følger enten forbryderen eller offeret.

I bogen ”Eget ansvar” følger vi journalisten Dicte Svendsen, som skal opklare en kidnapning. Bogen er skrevet af Elsebeth Egholm, og blev udgivet i 2013. Bogen er en del af ”Dicte Svendsen” serien og er bind syv i serien. Bogen er postmoderne, da man bryder med læserens forventning om opklaring. Vi skal selv gætte os til hvem der er morderen.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
I bogen følger man efterforskningen af journalist Dicte Svendsens datter Rose og niece Anne Maries kidnapning. Familien er til fødselsdag og pigerne beslutter sig for at gå en tur udenfor. En sort varevogn dukker pludseligt op.

Peter som er Dictes bortadopterede søn, følger festen på afstand. Han ser kidnapningen finde sted og prøver at stoppe bilen. Efterfølgende bliver han vidne. Senere går det op for Dicte at kidnapperne vil have noget af hende.

Mens kidnapningen finder sted, sker der sideløbende andre forbrydelser. Et par finder en afhugget hånd fra an afroamerikansk kvinde og sagen om en kendt flygtningeadvokat som bliver dræbt i en påsat brand. Dicte opsøger sin søster som hun ikke har snakket med i flere år, da hun tror hun har noget med efterforskningen at gøre.