Indledning
Tilbage i folkeskolen, lige omkring 6. klasse, fik alle vores forældre sendt en besked ud på forældreintra, som lød således ”Fra dette skoleår af, må børn ikke have kage eller andre former for usunde ting med, når de har fødselsdag.

Dertil kan der vælges gulerødder eller andre former for sunde snacks.” Grunden var at overvægten steg i en meget lavalder, og for at undgå den, satte skolerne sukkerindholdet ned.

Men er det den rigtige indstilling at have, og er det egentlig den rigtige måde at håndtere sådan et problem på.

Men hvad er det egentlig sundhed er, er sundhed at leve 100% økologisk, træne 7 gange om ugen, have den laveste fedtprocent.

Eller er sundhed at leve velovervejet, og tænke over hvad man propper i sin mund. Sundhed for mig er et stort begreb, man kan både være sund ved at man spiser sundt og går op i sin kost og træning.

Uddrag
Hvor forfatteren Morten Ebbe Juul Nielsen, mener at sundhed idealet ligner nærmest en religion. Morten mener også det ikke længere er et pres for sig selv, om at være sund.

Men presset kommer fra det sociale og er begyndt at gå over i det politiske del. Hvis man skal være høj stilling i et stort firma, nytter det ikke noget man kommer og ligner en ”bum”.

Men at man gør noget ud af sig selv, er bevidst om hvad man putter i munden og man har tid og overskud til at gå op i selv. Man kan nærmest ikke engang få en kæreste længere, fordi man kun tænker på det ydre.

Hvor det vigtigste af alt før man kan passe sammen, er at det er det indre som tæller. Sundhed er en jagt på status, udtaler Morten sig i artiklen. Jeg vil give ham fuldstændig ret, vi søger den anerkendelse i vi er perfekte og sunde.

Jeg synes at mennesker har et helt forkert synd på den rigtige menneskekrop, for hvad er den rigtigt krop, hvordan ser den ud? Det er klart når man bruger begrebet sund, tænker man automatisk på grønsagen broccoli.

Der er stor forståelse for mennesker kan få anoreksi, når en sundhedsekspert kritiserer 5 mænds kroppe på landsdækkende tv. Fortæller til hele Danmark at deres kroppe er en bygning, som er ved at styrte sammen.