Indledning
Jeg kan ikke mærke telefonen mod mit lår. Der er noget der ikke stemmer. Den ligger ellers hele tiden der. Følelsen er så vant, at jeg får et mindre panikanfald. Hvad nu hvis jeg havde mistet den? Men det er ikke det, der er i vejen.

Den er der ganske vist, når jeg mærker efter, men hele klassen fik ellers lige at vide, at vi er så afhængige af vores telefoner, at de distra-herer os alle. ”Studier viser at læringsindtaget sænkes væsentligt, bare telefonen er i lom-men, og endnu mere hvis man kan se den ligge på bordet ud af øjenkrogen” siger læreren.

Ud af øjenkrogen ser jeg dog kun forbavsede medstuderende. Det er chokerende fakta, men jeg føler ikke at jeg kan relatere. Faktisk lagde jeg slet ikke mærke til, at jeg havde mo-bilen på mig.

Uddrag
Måske er længslen efter at høre til ikke så skidt. Det er dokumenteret, at mennesker er flok-dyr, at man søger efter grupper hvor man føler sig inkluderet. Udstødte dyr mærker både psykiske og fysiske konsekvenser.

Jeg kigger mig omkring imens jeg målrettet går mod bordene. ”Hvor skal vi mon sidde i dag? ” tænker jeg. Jeg sætter mig det samme sted som altid.

En efter en kommer resten og sætter sig ved det samme bord. Vi hiver maden frem, og umiddelbart efter telefonerne. Nogle taler roligt med dem de sidder ved siden af eller overfor, men generelt er blikket ret-tet mod telefonerne.