Diabetes Type 2 | Biologi

Indledning
Diabetes er en sygdom, hvor blodets indhold af sukker (glukose) er højere end det normalt er. Når diabetes er ubehandlet, kan det forhøjede blodsukker give alvorlige og invaliderende sygdomme.

Der er omkring 320.000 personer med diabetes i Danmark, ud af disse har cirka 10 procent type 1 diabetes, cirka 10 procent type 1½ diabetes, og en ret lille del har andre sjældne former for diabetes.

Indholdsfortegnelse
Kræft
5 livsstilssygdomme
- Overvægt:
- Hjertekarsygdomme:
- Undervægt:
- Blodpropper:
- Diabetes:

Uddrag
Overvægt: Overvægt forekommer, når kroppen har for meget kropsfedt. Når fedtmængden på kroppen er for stor, stiger risikoen for en række livsstilssygdomme og for tidlig død.

Hvornår der er tale om overvægt eller fedme kan være vanskeligt. Kropsmasseindekset BMI er et værktøj der kan benyttes når normalvægt, overvægt og fedme skalundersøges.

BMI er ikke et facit, men det til for at se om man er overvægtig normal eller undervægtig. BMI tager kun udgangspunkt i vægt og højde. 40 millioner mennesker i Europa er overvægtige og tallene er stigende.

Hjertekarsygdomme: Hjertekarsygdomme er mange ting: Forhøjet blodtryk, blodprop i hjertet, hjertekrampe, hjertesvigt, hjerteklapsygdom, hjerterytmeforstyrrelse som ekstra hjerteslag eller hjertemuskelsygdom kaldet kardiomyopati.

Der findes også medfødte hjertesygdomme, men de allerfleste hjertesygdomme kommer med alderen og rammer som regel først midaldrende eller ældre personer.

Undervægt: Der er mange mennesker, der kæmper med det modsatte problem af overvægten. De er for tynde og kan ikke tage på.

Det er især svært, hvis man er ramt af kronisk sygdom, som ofte både tager appetitten og øger forbrændingen. Men også raske personer har problemet.

Det er et faktum, at ligeså hård en kamp overvægtige mennesker kæmper for at holde vægten nede, ligeså indædt er der en gruppe raske, tynde personer, der prøver at tage på og få vægten til at stabilisere sig fire til fem kilo højere.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu