Det Nødvendige Drab | Analyse af avisartikellen | 10 i Karakter

Indledning
”Det nødvendige drab” er en avisartikel, som blev skrevet af de to danske journalister Søren Wormslev og Micheal Bjerre. Artiklen blev bragt i omnibusavisen Berlingske Tidende torsdag den 16. januar 1997.

I artiklen kommer Wormslev og Bjerre, ind bag kulisserne, og beretter historien om hvorfor 3 brødre følte drab var den eneste udvej for dem, efter et liv hvor deres far har styret hjemmet med diktatorisk jernhånd.

De berører i artiklen temaer som omsorgssvigt, vold i hjemmet og drab . Det er den fængende rubrik i indledningen: ”Det nødvendige drab”, som fanger læserens opmærksomhed.

Drab bliver i normal forstand ikke tiltalt som nødvendigt, og rubrikken opfanger derfor læserens interesse.

Læseren bliver hurtigt præsenteret for sagen, og der bliver tydeligt skabt en sympati hos de tre sønner, på trods af det brutale mord, de just har begået. ” Og efter seks timers lytten til beretningen om en ond barndom med vold og psykisk terror.” .

Uddrag
Genren i artiklen er den fortællende nyhedsjournalistik, som er kendetegnet ved at være en mere subjektiv form for journalistik.

I modsætning til nyhedshistorien og reportagen, bliver journalisternes vinkler og refleksioner meget fremtrædende .

Igennem historien, er der en tydelig holdning fra journalisterne, kun de negative episoder med faren belyses, og der bliver lagt en tydelig afstand til ham.

Herimod gør journalisterne brug af indirekte subjektive holdninger, ved at skabe en medlidenhed for det tyranniske jerngreb familien har været fastlåst i.

Journalisterne, skriver ikke deres holdning til sagen direkte, men gør derimod brug af interviews med erfaringskilder og partskilder som har et negativt syn på faren, og den håndtering kommunen havde af indberetning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu