har i lagt mærke til, at det kun er jer, der bliver… | Analyse

Indledning
Teksten ”har i lagt mærke til, at det kun er jer, der bliver overrasket over, at det er 100 år siden, i udstillede os i tivoli” er skrevet af Celine Szabo.

Celine Szabo er født i København i 1998. Hun er sort og sætter et nyt perspektiv på, hvordan man skal se de sorte.

Til daglig læser hun antropologi på Københavns universitet. Derudover er hun talsperson for Københavns unge feminister.

Artiklen handler om Celines syn på racismen nu til dags. Hun mener stadig at der er en klar undertrykkelse af de sorte, ikke kun i USA, men også i lille Danmark

til trods for at der er en langt mindre procentdel af sorte i Danmark. Hun føler sig ofte krænket i Danmark, da hun føler sig meget alene.

Uddrag
Denne artikel er ikke opbygget efter nyhedstrekanten. Vi kan se i teksten at det mest relevante ikke kommer til at starte med, som den eller ville have gjort, hvis den var opbygget efter nyhedstrekanten.

I denne tekst springer vi direkte ind i Celines tanker. Det vigtigste kommer løbende og ikke til at begynde med. I forhold til indholdsanalysen, er der en klar sag som skildres.

Sagen bygger i grund og bund på modsætninger mellem folk og deres hudfarve. Celine kæmper en stor kamp imod racismen, og kan slet ikke forstå, hvordan den stadig kan være der i dag.

Hun føler det er svært at være sort i Danmark, og har det som om at hun skal gå og lege ”hvid” hele tiden. Hendes helt klare sag er et nedkæmpe racismen fuldstændigt.

Alt det fokus der er kommet på sagen, mener hun er godt. Efter drabet på George Floyd fra USA, er det hele blusset op i hele verden.

Dog mener hun stadig ikke at der bliver gjort nok ved det. Hun mener ikke at det er nok, at folk sidder hjemme i sofaen og laver en såkaldt ”sadsmiley”.

Hun føler det udmattende, at der ikke bliver gjort mere ved det. Folk kan sagtens sidde bag en skærm og skrive sådanne ting, men sådan fungerer virkeligheden ikke.

Det kan godt være at det er et ømt emne for mange folk, men derfor mener hun stadig at det skal tages op. Og hun gør det gerne for en bedre fremtid.

I forhold til parterne er der 2 parter, de hvide og så de sorte. De hvide er dem som skal stramme sig an, og lade vær med at se nedværdigt på de sorte.

De sorte derimod er dem, der skal tage kampen og kæmpe for at være endnu mere lige. De sorte har altid levet i undertrykkelse og som slaver.

De er nået et langt stykke i kampen for retfærdighed, men dette er ikke slut endnu. Så længe racismen findes, vil der aldrig være helt lighed mellem sorte og hvide.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu