Indledning
Dokumentargenren er en faktagenre, der sender seriøst og gennemarbejdet fremstilling af bestemte udsnit af virkeligheden, som kan bidrage til en samfundsdebat og har et tydelig formål eller budskab.

Man sætter som regel den ”seriøse” tv-genre op imod reality som har en stor popularitet især blandt unge mennesker. Reality bliver ofte fremstillede som en mindre seriøs og dårlig kvalitets- tv, der har fokus på tom og meningsløs underholdning.

Reality er en særlig genre hvor personerne der indgår i programmet, ofte udsættes for kunstige situationer, fx en konkurrence, og ofte er mere præget af iscenesættelse, så man kan blive i tvivl om hvor ægte fremstillingen af personerne er.

Uddrag
Stefanie Frid Jørgensen elsker reality og mener at det er ægte ” For mig er reality lig med ÆGTE tv” (L.31) hvor hun mener det er ægte da vi ser hvordan personerne man føler, har det både når de er glade, sure, presset og mange andre følelser.

DR og TV2 burde indrømme at de laver reality, og det er der ikke noget galt med. Man kan fx tage Den store bagedyst, som mange familier ser sammen.

Det er en konkurrence hvor man kan vinde noget, man ser deltagernes følelser og lære dem at kende, ved at se lidt af deres baggrund, og høre hvorfor de laver lige præcis den kage.

TV2 med X-factor, hvor der igen er en konkurrence hvor man kan vinde noget, og man lære lidt om de forskellige deltagere.

Man burde så tjekke dem der siger at de ikke ser reality som de ikke ser noget af dette, selv om de føler sig for fine til at sige det højt.