Indledning
Normen for unge har altid været, at man skal være sammen med så mange venner og bekendte lige nu og her. Det bliver bare ikke denne sommer, som Bent Høye også udtaler sig om denne unge generations situation. Denne tid er også meget speciel og det er især de unge det går udover.

De unge er en trussel for samfundet, ment på den måde, at det er dem, der har svært ved at overholde de restriktioner og råd, som der gælder. Unge har altid følt sig uovervindelige, men i denne periode kræver det mindre egoistisk tankegang, som vil være et arbitrært svar at sige, hvornår denne periode slutter.

Uddrag
Talen bliver holdt af den norske sundhedsminister Bent Høye. Talen er en politisk tale, som skal rose og opfordre den unge generation om at forsætte det gode arbejde i denne svære såkaldte ”Corona” periode.

Emnet er et utroligt vigtigt og nærliggende emne, som påvirker alle mennesker lige nu og her, derved vil Bent Høye have en god mulighed, for at ramme store dele af befolkningen med sine påstande. COVID-19-virussen har medført store konsekvenser både lokalt og globalt.

Vi unge er dem, som er blevet mest ramt af disse konsekvenser, da vi må blive hjemme fra skole og gå i karantæne.

Han taler meget målbevidst til de unge. Han bruger simpelt sprog, som alle kan forestå og han udtrykker i korte og simple sætninger, som fastholder unges opmærksomhed og dermed holder deres koncentration.

Han prøver at sætte sig ind i at være ung i denne situation. Han taler følelsesmæssigt til den unge generation og han fortæller dem, at de ikke har glemt ungdommen. Tværtimod, er det de unge, som oplever de største konsekvenser både socialt og psykisk: ”Det er ikke mulig å vende tilbake til sommeren da du var 17.”