Hvorfor er verden på vej mod den næste pandemi | Opgave

Indledning
Veganerpartiet er et dansk politisk parti, som blev stiftet d. 17 oktober 2018 af Henrik Vindfeldt og Michael Monberg.

Det er er parti, som tror på at dansk politik skal arbejde for et bæredygtigt levegrundlag for alle samt tage vare om alle i samfundet.

Deres mærkevarer er et dyreetisk, miljørigtigt, økonomisk ansvarligt og sundt Danmark. Deres politik går ud fra et synspunkt om at tage et fælles ansvar

for det samfund, vi lever i, og de individer vi lever med. For at tage et fælles ansvar for samfundet og ens medmennesker

mener veganerpartiet, at vi skal ændre vores syn på dyr for at redde verden, og at man selv skal være den forandring i verden, man ønsker at se.

Som forening har Veganerpartiet en række formål. Disse formål bidrager til partiets budskab og ønske om et sundere og mere ansvarligt Danmark. Nogle af formålene lyder således: ”At nedbringe antallet af husdyr i Danmark.

Uddrag
Ordvalget er helt sikkert noget man skal lægge mærke til i videoen. Der bruges mange fagord for at understøtte de forskellige argumenter.

Det er med til at give en højere troværdighed, at afsenderen er i stand til at bruge ord der kræver en høj faglighed. Det kan ses efter 02:23 min hvor speakeren nævner de forskellige influenzaer.

Efter 0:22 min siger speakeren: ”Corona er et wake-up call.” Det er meget moderne og ungt at smide engelske sætninger midt ind i en dansk sætning.

Det er med til at vise at det er en forholdsvis moderne video, og at Veganerpartiet også prøver at henvende sig til en yngre målgruppe

hvilket er meget passende, i forhold til at konsekvenserne af klimaforandringerne kommer til at gå ud over de yngre generationer.

Som nævnes senere, vises der symbolik efter 01:20 min. Den enarmede tyveknægt får metaforisk betydning, da frugterne i spillet er skiftet ud med dyrehoveder.

Veganerpartiet forsøger at vinde tilslutning til deres budskab gennem de tre appelformer logos, etos og patos. Logos er den første appelform som kampagnefilmen gør brug af.

Fra 0:44 - 0:52 min siger speakeren: ”Vi har ødelagt store habitater, udslettet andre arter og reduceret bestanden af vilde arter med 60%.” Dette appellerer gennem fakta til modtagernes fornuft og logiske sans

og skal prøve at overbevise modtageren om at man skal støtte veganerpartiet for at stoppe den forfærdelige udvikling.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu