Her er din huskeliste til den næste biologiekskursion

Der er et eller andet ved at sende elever på en faglig ekskursion med en overnatning eller to, der får lyset frem i øjnene på biologilærere landet over. Især hvis de kan slå et par klasser sammen, så turen også kan få et socialt formål.

Vi har samlet en lille top tre over ting, der gør det lidt lettere at være dig, når du sammen med din klasse bliver sendt af sted til en skov eller et naturcenter, som ligger lige i nærheden og samtidig er lige præcist så langt væk, at der ikke er andet at gøre end at sidde i et telt og bede til, at dataguderne er med jer (for der er naturligvis på ingen måde noget, der bare minder om WiFi).

1) Pandelampe

Ser det dumt ud? Måske.

Er det rart at kunne se en hånd frem for sig, og få øje på edderkoppen foran teltet før den er landet i ansigtet på dig? Ja, ja og atter ja.

 

Køb en pandelampe til når du skal ud i mørket om aftenen.

 

Så slipper du også for at svuppe gennem mudderet med din telefon (som selvfølgelig er ved at løbe tør for strøm – sådan er det altid) holdt akavet frem for sig med lommelygten tændt. Hvor skal din telefon i øvrigt ligge, mens du er på toilettet?

 

Hvis du for alvor er bange for, at din mobil løber tør, mens du i forvejen er i færd med at fare vild, kan du også gå all-in, og pakke en GPS tracker. Så er du i hvert fald garanteret, at du ved, hvor du er, mens du traver gennem rivende krat og høje buskadser.

2) Håndsprit

Uanset om du er af sted med dit biologihold eller med et andet fag, er du på ekskursion, og det står i loven, at du skal røre ved et eller andet klamt.

 

Det står også i loven, at der kun er et lille uvasket håndklæde på toilettet, og at rindende vand er en måske’er. Så allier dig med et par miniflasker med håndsprit. En til jakkelommen, en i tasken og måske et par ekstra, du kan give til dem i klassen, der har glemt deres egen. De kan passende give en øl senere som tak.

3)  Gummistøvler og flere par ekstra strømper

Hvorfor er det, at der altid regner så snart man har sagt ordet telt?

 

Ekskursioner er altid våde og kolde, og enten har du det helt forkerte tøj med, eller også er dit helt rigtige tøj allerede blevet gennemblødt. Surt for dig.

 

Råd nr. 2 er derfor ganske mor-agtigt: husk gummistøvler!

 

Og husk ekstra sokker, for hvis dine fødder er våde inden i gummistøvlerne, hjælper de ikke så meget. Endnu værre: hvis du har taget dine våde strømper af og iført dig gummistøvler på bare fødder. Det er koldt, det er ubehageligt, og det giver vabler. Du fortjener bedre.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu