Vi betaler for meget i skat, kvaliteten af undervisningen for dårlig og de ældre får ringe mad. Der er mange ting mange ting, der kunne være bedre i Danmark, men hvis man sammenligner os med resten af verden, så er der særlig grund til at være stolt og glad for vores velfærdsmodel.

Særligt under den nuværende corona krise, er det tydeligt hvilke lande der står på en meget ustabil grund, og hvilke lande der klarer sig markant bedre.

Danmark er en af de lande der både står stærkt rustet, når det kommer til økonomi og sundhed, når en krise som corona krisen rammer landet.

Her kommer der 3 grunde til, hvorfor den danske velfærdsmodel er den bedste i verden.

1.    Den økonomiske sikkerhed er i topsædet

 

En af grundene til at Danmark igen og igen bliver kåret som det lykkeligste land i verden er bl.a. at vi som danskere føler en økonomisk tryghed. Danmark har nemlig et sikkerhedsnet for alle danskere, så hvis du bliver fyret i morgen, så vil det danske system redde dig, før du ender på gaden.

Det er bl.a. den danske a-kasse løsning (Se a-kasse priser her), der bl.a. har gjort det muligt, at man kan få sikret en fornuftig månedlig indkomst selvom man mister sit job. Skulle man dog ikke være med i en a-kasse, så er det muligt at komme på kontanthjælp.

Det betyder, at selvom hvor slemt det går økonomisk, så kommer staten og hjælper.

Et andet sted, hvor staten også hjælper med en økonomisk hånd er ved uddannelsessystemet. Danmark er et af de få lande hvor du kan få SU, hvor du faktisk bliver betalt for at uddanne dig. Når man fortæller USA om SU, så er de næsten ved at falde ned fra stolen, mens de kigger på deres kæmpe studiegæld.

 

2.    Fri adgang til læge og hospital

Hvis du brækker dit ben i morgen og du får en behandling hos lægen, så vil du få et chok, hvis du fik en regning på 5.000 kroner dagen efter fra hospitalet.

Vi tænker måske ikke så meget over det, men Danmark er et af de få lande i verden, hvor sundhedssystemet er ”gratis” for alle. Vi danskere har en stor glæde ved at vi ikke skal bekymre os over, om vores familie kan betale den næste regning, hvis de bliver syge eller skadet.

Selvom vi danskere også betaler en høj skat, så gør vi også brug af det danske sundhedssystem, den gennemsnitlige dansker går nemlig til lægen 11 gange om året.

3.    Øget tryghed og sikkerhed

Det er ikke alle lande hvor man gå en aftentur, hvor man føler sig tryg og sikker. Det kan man i Danmark. Det skyldes bl.a. den enorm lave kriminalitet og korruption, som vi i Danmark har.

Derudover har vi en solid og fair retsikkerhed, der sikrer at man som dansker har en stor tillid til det danske politivæsen og domstolen.

Så næste gang at du brokker dig og det danske system, så husk på, hvordan situationen er i andre lande.