Indledning
Vi ser flere og flere unge der har det psykisk dårligt i dag. Grunden til det er at vores samfund har udviklet sig til at alle skal være, se ud og føle som alle andre gør.

Vi skal alle passe inde i den her fiktive boks, hvor alle tager en lang uddannelse (hvor vi selvfølgelig skal have et snit på over 10), vi skal samtidig have tid til venner og familie, og dokumentere det på sociale medier

vi skal alle ende med en mand eller en kone og have to børn, vi skal rejse mindste to gange om året til et varmt sted, og det skal også dokumenteres på de sociale medier, og imens vi prøver at opnå det, skal vi se godt ud imens.

Uddrag
Denne reportage er fortællende journalistik. Det er den fordi Anders Legarth Schmidt bruger nogle virkemidler som vi kender fra skønlitteraturen.

Han beskriver omgivelserne, han bruger billedsprog ”I gamle dage gik stedet under navnet Nordvang, og alene ordet kunne få det til at løbe koldt ned ad ryggen på dem...” (side 2, spalte 3) og han beskriver hvad patienterne føler.

Når man bruger fortællende journalistik, kan man nemt indleve sig i teksten. Denne reportage er både aktuel, men i den grad også væsentlig.

Den er aktuel da den er udgivet d. 10. januar 2021, men også fordi vi kan se på fakta der bliver skrevet i teksten, at antallet af unge der bliver undersøgt og/eller indlagt på psykiatrisk afdeling i 2018

er steget med 50% siden 2009. Det gør også reportagen væsentlig, da flere og flere unge har psykiske problemer også især efter corona.

Flere unge er blevet ensomme da mange bare sidder der hjemme bag skærmmen og mangler det sociale i sin hverdag.