Fuck, hvor taler de unge grimt | Essay unge sprogbrug

Indledning
Vores generations sprogbrug er i fokus som aldrig før. Jeg overhører hver evig eneste dag blandt mine venner, og generelt i min omgangskreds, at ord som fuck og luder er blevet ganske almindelige hverdagsord, og i mange tilfælde højest sandsynligt vil blive brugt mere end ord som hej og tak.

Der findes snart heller ikke et forældremøde, hvor emnet ikke er på dagsordenen eller en samtale med vores forældre, hvor vi ikke bliver konfronteret med det. Men har vi ikke altid talt sådan?

Uddrag
Egentlig synes jeg ikke, at jeg taler voldsomt grimt selv. Og ærligt, er der ikke noget, som kan irritere mig mere, end når piger bliver kaldt for ludere, og drenge bliver kaldt for bøsser. Det kan irritere mig noget så grænseløst, at nogle mennesker bruger sådan nogle ord som skældsord, og pludselig sætter ordene i en negativ sammenhæng.

Men inden jeg begynder at lyde alt for bedrevidende, må jeg også lige tage de selvkritiske briller på.

For selvom jeg ikke snakker decideret ondskabsfuldt til folk, og kalder dem for grimme ord, er jeg med hensyn til mit sprogbrug, en ung person i år 2017 i en nøddeskal, når jeg har en konstant, og nok lidt træls, tendens til at forvrænge, stjæle, opfinde og udfordre alle ord i mit sprog.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu