Ændres vores sprogbrug og sprog vaner over tid | Dansk Essay

Indledning
Hvad tænker du når jeg siger perker? Virker det stødende for dig? Virker det mon stødende fordi du ved der er andre som vil blive ramt af ordet?

Vi kan nok godt allesammen blive enige om at man i Danmark vil opfatte en "perker" som en der har rødder i Mellemøsten eller Arabien

men de fleste af os kan nok også godt blive enige om at det er nedsættende. Det samme gælder når bøsse bliver brugt som et skældsord.

Uddrag
Noget andet jeg har fået ud af artiklen er, at mange ords betydning og sproget i sin renhed, i mange tilfælde er mediedrevet og mediebestemt.

Medierne har i hvert fald hjulpet hende på vej til hendes forestilling om hvad sugardating er. I virkeligheden er dating jo meget personligt og op til den enkelte

så hvorfor overhovedet blande sig i hvordan andre definerer deres form for dating, så længe det ikke skader nogen.

Men i hvor høj grad har sproget mulighed for at skade verbalt? Det viser flere eksempler meget tydeligt, at det i den grad kan.

Cain som er homoseksuel og søn af en rocker har lavet en podcast kaldet "Rockersønnens hemmelighed", hvor han fortæller hvor svært det var for ham at vokse op i et hårdt miljø

hvor det ikke lige var på dagsordenen at snakke om at være til mænd. I podcasten fortæller han hvordan han direkte fordømte sig selv efter han havde lavet noget seksuelt med en mand.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu