Det nydanske sprog | Dansk Essay

Indledning
”Fuck dig, din fucking noob” råber jeg ad min fætter under en Fifa kamp. Vi er til familie julefrokost, hos min mormor og morfar, og vi er blevet træt af de voksnes voksensnak.

Normalt sidder vi og råber i hvert vores værelse, og sproget er ikke bedre af den grund. Mormor og farfar, er allerede ved at vænne sig til vores grimme sprog, da det ikke er første gang vi sidder i stuen, og råber ad hinanden.

Vi tænker jo ikke over, vores vulgære sprog, det vel bare nydansk, og sådan man snakker dansk i vores tid. Kulturen ændrer sig, og dertil følger sproget.

Ikke så mærkeligt at, mor kommer ind på værelset, og siger ”Kan du så snakke ordentligt” når man sidder og snakker med sine kammerater. Men hvad er ordentligt dansk efterhånden?

Uddrag
I store omfang er det sociale medier som har påvirket vores sprog allermest, og det igennem sociale medier vi får størst globalisering input.

Vi er ikke mindst blevet dårligere til at konfrontere hinanden ”face to face”, men har overladt den del til sociale medier. I dagens Danmark, er offentlig konfrontation ikke en ting

jeg er selv medlem af forenings gruppe ”Risskov-gruppen”, her ser man tit opslag, af midaldrende der klager og sviner unge mennesker til, for deres opførsel og adfærd.

I stedet for at konfrontere dem med det på stedet, bliver der lavet en masse sviner opslag, hvor man sviner dem til. Det seneste jeg kan huske er, at der var nogle unge drenge der havde svinet med noget skrald nede på stranden

og de ikke havde ryddet op efter sig. Det havde en dame opfanget og valgt at lave et opslag i gruppen med det, i stedet for at gøre noget ved problemet, og konfrontere de unge mennesker med det.

Når man snakker om sprog, handler det også meget om folks individuelle grænser. Hvad er et grimt bandeord? Og hvilke ”grimmere” ord kan man tillade sig at bruge, uden det bliver vulgært tale?

For udviklingen har virkelig medført at en masse ord, som var såkaldte bandeord og voldsomme ord at bruge, for 50 år siden, er blevet en del af dagligdags sproget i dag.

I dag er det også populært at kalde en pige der har lidt nedringet tøj på, for en luder, eller hvis du er oppe og skændes med en pige, og kalder hende for en luder, og drengene bruger bøsse som skældsord til at svine hinanden til.

Udviklingen er ikke noget, vi kan sætte en stopper for, hele verdenen har indflydelse på vores sprog. Når der kommer en ny tale trend, i lande som fx USA, London eller andre lande

går der ikke lang tid før trenden også kommer til Danmark, og dette skyldes jo selvfølgelig, at vi ser YouTube og TikTok, hvor vi får en opfattelse af, hvordan man bruger sproget i andre lande.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu