Vi har sønderrevet det danske sprog | Analyse | Dy Plambeck

Indledning
Danmark har udviklet sig igennem årene, en ting som løbende forandrer sig hele tiden og altid vil forandre sig er sproget og samtalen.

Hvis man kigger på hvordan sproget har udviklet sig på de sidste par år, kan man se en kæmpe forskell. Der er også en kæmpe forskell på hvordan de ældre folk og de unge folk snakker.

Nutildags bliver der brugt slang og mange engelske ord er kommet i vores sprogbrug, ældre folk ville nok sige at ungdomssproget virker uhøfligt og lyder dumt.

Uddrag
Vincent Hendricks, at offentlig samtale ikke bliver oplevet ofte. Da dette er et forum vi ikke har mere end 10 års erfaringer i, og hvis vi har en generel samtale med andre mennesker, vil vi have mere erfaring.

Derfor er det vigtig for os at vi lærer de sociale medier bedre at kende, og lærer at bruge dem på en god måde.

Når vi taler om den offentlige samtale, betyder det også, at alle lettere kan deltage i dem via de sociale medier. På den ene side er det min mening efter en god ting, da det gør det lettere for det danske folk at tale sammen.

Det er meget nemmer henholdvis før i tiden hvor folket blev nødt til at skulle mødes et sted og beslutte og diskuttere ting på den måde.

Hvis vi ser på den anden side er dette ikke det bedste valg, fordi folk ofte glemmer hvem modtageren er bag skærmen. " vi forpligter hinanden anderledes i det fysiske rum end vi gør i det virtuelle.” (3.45-3.47)

Vincent Hendricks har holdnigen at det ville være lettere at skrive noget, som ikke er så pænt, eller noget man ikke har tænkt over som kunne såre personen på den anden side af skærmen

fordi man tør at skrive ting, som man ikke ville sige i en persons ansigt. Når folk skriver mere ting til hinanden som ikke er pænt eller gør ondt, er slutresultatet, at folk sidder og råber og har det dårligt.

Dy Plambeck har også andre argumenter for at det danske sprog er blevet sønderrevet, hun mener at det demokrati som vi har nutildags er ved at gå i stykker.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu