Vi har sønderrevet det danske sprog | Analyse | Dy Plambeck

Indledning
At fortage en demokratisk samtale bliver mere og mere udfordrende, særdeles grundet vores udnyttelse af sproget og dets kraft.

I vores ny moderne og digitale samfund er meget af den demokratiske samtale flyttet med på medierne. Spørgsmålet er derfor, om det er skadeligt for vores demokrati?

En demokratisk samtale bygger op om et princip om pladsen til alle. Samtalen og den gensidige forståelse og interesse er den demokratiske samtales væsen.

Uddrag
I dette uddrag fra Dy Plambecks debatindlæg hævder hun altså, at demokratiet er ved at gå i stykker.

Den hårde tone og politikkernes løgne er blevet en sådan normalisering, at det har betydet for sproget at det og politikkernes ord mister sin værdi.

”Samtalen er grundstenen til demokrati” som Plambeck selv skriver i sit debatindlæg. For at vi skal kunne have et demokrati, er vi nødt til at kunne fortage en debat/samtale hvor alle bliver hørt og respekteret.

Det er derfor blevet et alarmerende problem at ytringsfriheden bliver brugt til at ytre sig med hensynsløse udtalelser.

For at den demokratiske samtale kan forløbe som den skal, er det væsentligt, at der er folk som har lyst til at være en del af dialogen.

Det kan bekymre mig, om der er politisk relevant indhold som er gået til spilde, fordi mange ikke ønsker at være en del af den negative tone der forgår på nettet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu