Vi har sønderrevet det danske sprog | Analyse | Politiken

Indledning
Sproget er grundstenene for både ytringsfrihed og demokrati. Kommunikationen mellem mennesker har været gennem en stor udvikling, og har blomstret gennem de sociale medier til et bredt kommunikationsmiddel, hvor alle kan have en stemme. Men dette har både en positiv og negativ side.

For i Dy Plambecks debatindlægget fra Politiken”Vi har sønderrevet det danske sprog” fra 30.april 2017, mener Plambeck, at den almindelige borger, ligeså vel som autoritære figurer, ødelægger den demokratiske samtale på sociale medier og i politiske debattermed løgne, usaglige påstande og monologer i stedet for dialoger.

Uddrag
I interviewet ’Derfor taler folk grimt til hinanden på Facebook’ som blev vist på TV2 den 14. november 2014 med den danske professor i filosofi på Københavns UniversitetVincent Hendricks, som giver en forklaring på den negative adfærd på Facebook.

Han udtaler sig blandet andet ”Vi forpligter hinanden anderledes i det fysiske rum, end vi gør i det visuelle”.

Han forklarer, at det vanskelige ved, at vi ikke kan aflæse hinandens reaktioner over skærmen, er,at det på denne måde hurtigt skaber en kamp om, hvem der kan råbe højst, fordi samtalekunsten er væk.

Ifølge ham ved vi ikke, hvordan vi skal agere på internettet,dette fører til ”småbørns sygdomme”,og vi forstår ikke konsekvenserne ved at trykke send.

Som Hendricks siger ”vi er nødt til at anholde det”, vi bliver nødt til at skabe en ændring i denne negative adfærd.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu