Indholdsfortegnelse
Opgave 1

Opgave 2
- Miljø:
- Økonomi:

Opgave 3
- Leverandøre:
- Kunder:
- Potentielle indtrængere:
- Substituerende produkter:
- Konkurrencesituationen i branchen:

Opgave 4
a) Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det et udtryk for horisontal integration.
b) Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.
c) Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.

Opgave 5

Uddrag
Markedet for convenienceprodukter er et marked hvor deres målgruppe er folk der gerne ville have noget nemt, da de ikke har tid eller lyst til, at handle og finde ud af hvad de skal have til aftensmad.

Hvis man skal beskrive hvad convenienceprodukter er der er nemt, men det er også mad der enten næsten er færdig som f.eks. skal i ovnen.

Det kan også var mad der er helt færdigt som noget forskeligt pålæg. Convenienceprodukter er ikke nok det, det kan også være fastfood, som f.eks. pizza, indisk mad eller sushi mm

men det er ikke det eneste der er, det nye der er kommet frem, er måltidskasserne. Måltidskasser er en kasse man for med mas og en opskrift til.

Det der er ved de har måltidskasser er at der går ikke noget fra familiehyggen, man kan stadig lave maden sammen man, skal bare ikke tænke over hvad det er man skal have handlet ind.

Convenienceprodukter branchen brand er tidsbesparelse, da man arbejder så meget, ville man ikke bruge alt sin til på at finde ud af hvad man skal have og spise, det ville kunder heller bruger deres tid på at være sammen med deres familier.

Føtex i rosengårdscenteret ud talte at de ville komme med dobbelt så mange convenienceprodukter, grundet til det er at de har oplevet en stor efterspørgsel.

I bilag 1, som Tv2 Fyn lavede udtalte Føtex varehuschef, at han ikke regnet med at det ville flage, men modsat ville efterspørgslen forsætte med at stige.

En af de virksomheder der udbyder måltidskasser, er Skagenfood, de er ikke de eneste nogle af deres konkurrenter er Årstiderne, Nemlig.com og andre.

Ved at tid er så kostbar udlever udbyderne også deres måltidskasser for dag til dag, og lige meget om du er hjemme eller ej.

Den måde, at Skagenfood præsentere deres måltidskasser er de er nemme, lækre, økologiske og det de ligger allermest vægt på er, deres fisk er lige kommet ind fra havet.